Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT 0.49 Yama Notları Yayımlandı! – Yeni Güncelleme

VALORANT 0.49 Yama Notları Yayımlandı! – Yeni Güncelleme

Kapalı betasında üçüncü haftasını da geride bırakan oyun VALORANT için 0.49 yama notları yayımlandı. Yeni güncellemede odak daha çok yaşam kalitesi üzerine.

Kapalı betasına oyuncu çekmeye durmadan devam eden stratejik FPS oyunu VALORANT, bir güncelleme daha almış durumda. Twitch’te izlenme rekorları kıran oyunda doğal olarak sürekli hatalar keşfedilmeye devam ediliyor, Riot Games de oyunu elinden geldiğince düzgün tutmaya çalışıyor. VALORANT 0.49 yama notları, oynanıştan daha çok hayat kalitesiyle ilgili (arayüz rahatlığı, tasarım) güncellemeler içeriyor. Dilerseniz oyuna gelen yenilikleri inceleyelim.

VALORANT 0.49 Yama Notları

En göze çarpan değişiklikler arasında özel oyundan çıkabilme, Spike hatalarının düzeltilmesi, Phoenix’in Yakardöker’indeki bazı sıkıntıların halledilmesi var. Ayrıca oyunun arayüzüne “Rekabet” modu eklense de oynanabilir olması için biraz beklememiz gerekiyor.

valorant kapalı beta

Oynanış

Oynanış değişiklerinde Omen’ın biraz rötuşlandığını görüyoruz. Kendisi alternatif suretini geride bıraktıktan hemen sonra vurulabilir hale gelecek. Riot, bu güncellemeyle birlikte rakip Omen’ı ne zaman vurmak gerektiğinin daha anlaşılır olacağını belirtti. Gölgelerin İçinden yeteneğinin çıkardığı sesin erişim miktarı da azaltıldı. Böylece ajanın korkutucu yanı oyunda kalacak, yeteneğin kullanıldığını her duyan basitçe Omen’ı indiremeyecek.

Harita

Harita güncellemeleri, bazı hataların düzeltilmesini sağladı. Sage’in Bariyer Küresi yeteneğinden faydalanılarak karşıya bakılan Haven’ın ikili kapısının üstündeki boşluğa perde çekildi. Bunun yanında Cypher’ın kamerasını Haven A’da Ana taraftaki kutuların üzerine koymasını sağlayan bir hata düzeltildi. Bütün haritalarda oynanış kalitesini iyileştirmek için açıklar kapatıldı, geometrik düzeltmeler yapıldı. Bind ve Haven haritalarında yüzeyleri daha stabil hale getirmek için yapılan materyal güncellemesinin yanında görsel bütünlük için Radyanit sandıklarının rengi değiştirildi.

Gözlemci Modu

Gözlemci moduna eklenen birkaç özellikle karşı karşıyayız. Hilelerin açık olduğu özel oyunlarda gözlemciyken artık etrafa takılmadan haritayı gözlemleyebilmemiz için Hayalet Modu oyuna eklenmiş durumda. Dron kamerayı izlerken yetenek arayüzü gözükmeyecek, dron gözleminden çıktığımızda ise hâlâ hayattaysa son izlenen oyuncuyu izleyeceğiz. İzlediğimiz takımlar arasında geçiş yapmadan önce bütün takım üyelerini tek tek göreceğiz.

Arayüz / Yaşam Kalitesi

Yamanın asıl odağını yönelttiği arayüz kullanımında da güzel hamleler yapıldığını görüyoruz. Özel oyunu terk etme seçeneği sonunda oyuna eklendi. Eğer özel bir karşılaşmadan Alt+f4 gibi yöntemlerle çıkıp butonu kullanmazsanız oyunu açtığınızda karşılaşmaya geri dönüyorsunuz. Ses perdeleme sistemi, uzak mesafeyle yakın mesafe seslerini daha iyi ayırt etmek üzere güncellendi. Eşleştirmeli oyunlarda oyunu terk eden, ajan seçim ekranında oyundan ayrılan oyunculara bir süre oyuna girmelerini önleyecek olan cezalar verilecek. Devamında ise cezanın süresi daha da artacak. Pompalı tüfeklerin nişangâhının bir ekranın ortasından bir piksel uzak durması düzeltildi.

Oyun İçi

Oyun içinde de birçok hata düzeltilmiş durumda. Phoenix’in ultisi açıkken ipte öldüğünde aynı yerde doğabilmesine sebep olan bir hata düzeltildi. Aynı karakterin ultisi bittikten sonra öldüğü yerde tekrar hasar alabilmesini sağlayan oyun hatası düzeltildi. Viper karakterinin Zehir Perdesi yeteneğinin mini haritadaki görünümü duvardaki boşlukları gösterecek şekilde düzeltildi. Belki de oyundaki en sinir bozucu hatalardan biri olan “Spike Taşıyıcı Öldürüldü” duyurusunun “Silah Arkadaşın Spike’ı İmha Ediyor” yazısını göstermesine sebebiyet veren hata düzeltildi. Düşük hassasiyette oynayan oyuncuların düzgün nişan alamamasına neden olan hata düzeltildi. Kullanan kişi öldükten sonra rakibini öldüremesin diye Bucky silahının alternatif atış modunun anında hasar vermesi sağlanıyor.

Yama notlarının tamamına ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

9 Yorumlar

  1. rekabetçi modu gelmeli artık bence, getirecekseniz tam getirin niye sadece butonu oluyor ki 😀

  2. Hani bu yamada rekabetçi geliyordu? Yalancı Rito

  3. rekabetçi mod gelmeden milleti bağımlı edemezler, kapalı beta olsa da acele etmeleri lazım rezil paragözler

  4. valorant ekibi bir şeyler deniyo ama overwatch gibi olamayacaklarını kendileri de biliyorlar

  5. çalışıyorlar gibi gözüküyo ama asla çalıp çırptığı cs kadar güzel bir oyun olamayacak valorant ?

  6. CS GO Gibi kendi firması tarafından hile satılan bir oyunu öven aptallar var. Yazık. Valorantın boku bile edemez şuan cs go. Çoğu insan daha pc nedir bilmezken başlamıştım ben cs oynamaya. CS yerini hiç bir oyun alamazdı benim için. CS GO çıkana kadar tabi. Ömrüm hayatımda bu kadar çöp ve rezalet bir şey görmedim. Hala da ısrarla cs go oynayanların da zaten %80 i hile. Neyse ki valorant imdadımıza yetişti. Sağol rito

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir