Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT 2.08 Yama Notları Açıklandı – Yeni Harita Geliyor!

VALORANT 2.08 Yama Notları Açıklandı – Yeni Harita Geliyor!

Breeze adlı yeni haritayı oyuna eklemekle birlikte yeni rotasyonları beraberinde getirecek VALORANT 2.08 yama notları açıklandı.

VALORANT’ın yeni yamasıyla birlikte oyuna bir yeni harita eklenecek. Harita dışında büyük değişiklikler getirmeyen ama esporcuların deneyimine yenilik katacak olan bu güncelleme ile VALORANT’ta değişecek unsurları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

VALORANT İsim Değiştirme

VALORANT 2.08 Yama Notları

Yama notlarının başını Breeze çekerken yeni haritanın ardından bazı ajanlardaki hataların düzeltildiğini görüyoruz. Tırmanış oyun moduna gelen bir iyileştirme, espor arenasında koçların oyun sohbetine dahil olabilmesini sağlayan bir güncelleme var. Riot Games’in oyundaki toksikliği azaltmak ve daha iyi bir sosyal ortam kurmak için çalıştığı da gözlerden kaçmıyor.

Yeni Harita: Breeze

3. kısmın başlangıcıyla birlikte Breeze adlı, tatil temalı harita VALORANT’a eklenecek. Issız bir adada geçen yeni haritadaki cıvıl cıvıl, rengarenk ortamda daha çok uzun mesafeli çatışmalara şahitlik edeceğiz. Haritanın oyuna eklenmesiyle birlikte oyuncuların alışabilmesi için bir rotasyon değişikliği de bulunuyor.

Yeni haritaya özel derecesiz eşleştirme sırası sayesinde oyuncular sadece Breeze’i içeren sıralarda maç arayabilecek. İki hafta sürecek olan bu dönemde klasik dereceli ve derecesiz maçları Breeze’de oynanamayacak.

VALORANT’ın yeni haritası Breeze, Tırmanış, Spike’a Hücum ve Ölüm Kalım Savaşı modlarında oynanabilecek.

Riot Games, yeni VALORANT haritasını Türkçe dublajlı olarak aşağıdaki videoyla oyunculara tanıttı.

Koçlar Oyuna Dahil Oluyor

Koçlar, artık Turnuva modundaki özel oyunlarda oyuna daha çok dahil olabilecek. VALORANT ekibi, bu güncellemeyle koçlar için yapacaklarını henüz başlattıklarını ve özelliği geliştirmek için VCT’deki koçlarla birlikte çalışacaklarını belirtti. Koçların şu an yapabilecekleri ise aşağıdaki şekilde:

  • Turnuva modundaki müsabakaları izleyecek olan koçlar, yalnızca özel oyun lobisinde seçtikleri takımı izleyebilir.
  • Koçlar oyun içinde haritada sinyal veremez, takımla sesli veya yazılı olarak konuşamaz.
  • Koçlar, iletişim kurmaya ihtiyaç duyduklarında turnuva moderatörüne Genel Sohbet veya Grup Sohbeti vasıtasıyla ulaşabilir.
  • Koçlar, oyuncuların oyunu durdurabildiği durumlarda karşılaşmaları durdurabilir.

Sosyal Güncellemeler

  • Rapor geri bildirimi oyuna eklendi. Bu sayede oyunda rahatsız oldukları oyuncuları raporlayan kişiler, raporlanan kişiye karşı işlem başlatılırsa tıpkı League of Legends’ta olduğu gibi bir geri bildirim alacak.
  • İlk kez kural ihlal eden oyunculara oyun içinde Davranış Kuralları’nı hatırlatacak uyarılar eklendi. Bu saatten sonra rahatsız edici davranışların hiç bahanesi kalmadı!
  • Artık League of Legends: Wild Rift oyuncuları da sosyal panelde görünecek.

Hata Düzeltmeleri

  • Killjoy’un tareti ve Alarmbot yeteneği devrede değilken haritadaki simgelerinin kaybolmasına neden olan hata düzeltildi.
  • Brimstone ve Astra’nın dumanlarının, tamamen içinde olmayan oyuncuları kör olmaktan korumalarına neden olan hata düzeltildi.
  • Viper’ın Zehir Bulutu yeteneğinin yerden alınma menzilini 400 yerine 200 yapan hata düzeltildi.
  • Viper’ın Zehir Perdesi yeteneğinin Bind’daki ışınlayıcının içine doğru atıldığında olması gerekenden çok daha uzun bir bölgeye etki etmesine neden olan hata düzeltildi.
  • Düşük grafik ayarlarında Astra’nın Yıldız Bulutu yeteneğinin görsel efektlerinin performansı optimize edildi.
  • Spike’a Hücum modunda elinde Operator olan oyuncular silah yükseltme küresi aldığında Operator’larını kaybediyorlar, başka silah da alamıyorlardı. Bundan sonra Operator oyuncularda kalacak ve rastgele bir ikincil silah seçeneği gelecek.
  • Karşılaşma Geçmişi’nde kademe simgelerini göstermeyen hata düzeltildi.
  • Derecesiz modlarda Kısım Kademesi Rozetlerinin harita yükleme ekranında gözükmesine neden olan hata düzeltildi.

Riot Games’in resmi açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir