Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT Ascent Haritasının Önceliğini Kaldırdı

VALORANT Ascent Haritasının Önceliğini Kaldırdı

Kapalı beta sonrasında oyuna eklenen ve en yeni VALORANT haritası olan Ascent ‘in maçlardaki önceliği kaldırıldı. Detaylar haberimizde.

Riot Games tarafından oyunun 2 Haziran tarihindeki resmi lansmanı ile birlikte VALORANT ‘a eklenen Ascent haritası oyuncuların yeni haritaya alışabilmeleri için harita havuzu içerisinde önceliklendirilmiş durumdaydı. Oyunun resmi çıkışının ardından neredeyse bir haftalık bir süre geçmesi ile birlikte Ascent haritası da harita rotasyonundaki öncelikle konumunu kaybetti.


Riot Games‘in resmi sosyal medya hesapları üzerinden duyurduğu habere göre artık VALORANT oyuncuları Ascent, Bind, Haven ve Split haritalarında oynayabilmek için her maçta eşit şansa sahip olacaklar. Ascent haritası sahip olduğu iki Spike kurma alanı ile oyunculara daha hızlı bir oyun deneyimi sunuyor. Buna ek olarak haritadaki her iki alanda da yer alan kapatılabilen kapılar sayesinde takımlar bu harita üzerinde daha fazla stratejik çeşitliliğe sahip oluyorlar.

Ascent haritasının rotasyon önceliğini kaybetmiş olması oyuncular arasında genel olarak olumlu yorumlar ile karşılandı. Zira 2 Haziran tarihinden bu yana harita oyuncuların karşısına oldukça sık çıkıyordu. Buna ek olarak oyuncular harita seçimin de artık oyuna eklenmesi gerektiği konusunda oldukça ısrarcı. Bakalım ilerleyen günlerde harita çeşitliliğinin de artması ile birlikte Riot Games cephesinden harita seçimine dair yeni haberler gelecek mi?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir