Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT Çıktı! – Yama Notları 1.0 Karşımızda

VALORANT Çıktı! – Yama Notları 1.0 Karşımızda

Riot Games’in heyecanla beklenen stratejik FPS oyunu, başarılı bir kapalı beta sürecinin ardından bu sabah oyunculara açılmış durumda.

VALORANT’ın ilk sürümünde oyuna birer adet yeni ajan, harita ve oyun modu geldi. İsmi “Ignition” yani “Kıvılcım” olan ilk sezonun başlamasıyla birlikte oyundaki beş ajanda dengelemeler görüyoruz. Rekabet modunun oyunun çıkışında aktif olmayacağını da belirtelim. Karşınızda VALORANT Yama Notları 1.0!

VALORANT Yama Notları 1.0

Ajan Güncellemeleri

  • Sage’in iyileştirme küresinin bekleme süresi 35 saniyeden 45 saniyeye çıkarıldı. Bariyer Küresi’nin canı ve haritada kalma süresi azaltıldı.
  • Raze’in patlayıcı küresinin etki yarıçapı 2 metreden 1 metreye indirildi.
  • Jett’in duman bulutunun süresi 4 saniyeden 7 saniyeye çıkarıldı.
  • Phoenix’in Ateşten Duvar süresi uzadı, Falsosunun azami parlama süresi arttı. Yakardöner yeteneğinin ardından tekrar doğulduğunda bütün silahlar doldurulmuş olacak. Ayrıca Ateşten Duvar hasarı her 0,25 saniyede 15 değil her 0,033 saniyede 1, aynı yeteneğin iyileştirmesi ise her 0,25 saniyede 3 değil her 0,16 saniyede 1 olacak.
  • Omen’da da çok büyük değişiklikler görüyoruz. Omen artık dumanlarını yerleştirmek için duvarların arkasını görebildiği “aşamalı” bir dünyaya giriyor, doldurma tuşunau kullanarak aşamalı/normal hedefleme arasında geçiş yapılabiliyor. Gizli Adım yeteneğinde Omen artık ışınlanacağı yeri haritada görebiliyor, hedef aldığında o yere olan bakış açısı bloklanıyorsa, dünya içinde bir gösterge çıkıyor.

Yeni Oyun Modu: Spike’a Hücum!

VALORANT’a gelen yeni oyun modu, beta versiyonunda olduğu için ufak sorunlar içerebilir. Yeni mod normal bir maçtan çok daha kısa sürecek, maçlar ortalama 8-12 dakika arasında olacak. Atak tarafında herkesin Spike’a sahip olduğu bu modda raunt süresi daha kısa olacak. Her öldürmenin iki ulti puanı verdiği modda herkese aynı rastgele silah verilecek.  VALORANT oynamak isteyip fazla kasasınız yoksa tam size göre!

Yeni Harita: Ascent

  • Ascent, İtalya’da yer alıyor. Mid tarafında iki tarafın savaşabileceği, geniş bir alan barındırıyor. Yeni harita, Eşleştirme havuzlarında ilk birkaç gün oyuncuların karşısına görece olarak daha fazla çıkacak.

Performans Güncellemeleri

  • Oyundaki birçok görsel efekt düzeltildi, sistemden bağımsız olarak ortalama daha iyi bir oyun deneyimi yaşanacak.

Yaşam Kalitesi

  • Düşmana ölmek dışında hiçbir ölümden Ulti puanı kazanılmayacak.

Yama notları hakkındaki bütün detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir