Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT Cinsiyetçilik Konusunda Yeni Adımlar Atacak

VALORANT Cinsiyetçilik Konusunda Yeni Adımlar Atacak

Son zamanların en popüler FPS oyunlarından VALORANT cinsiyetçilik ve toksik davranışlar gibi konularda yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

Riot Games‘in ellerinden çıkmış olan VALORANT çıkışını gerçekleştirdiği ilk günden bu yana oyuncuların büyük ilgisine mazhar olmuş durumda. Hatırı sayılır bir oyuncu kitlesi edinmeyi başarmış olan oyun zaman zaman elde ettiği başarılarla olduğu kadar bazı farklı problemlerle de gündeme geliyor. Bu problemlerden belki de en önemlilerinden biri cinsiyetçilik ve özellikle de kadın oyunculara yöneltilen toksik tavırlar. Bu problemin yalnızca VALORANT özelinde olmadığı, pek çok çevrimiçi çok oyunculu popüler yapımda var olduğu bir gerçek olsa da VALORANT geliştiricileri konu hakkında takdir edilesi bazı adımlar atmaya kararlı görünüyorlar.

valorant cinsiyetçilik

Kadın oyunculara yöneltilen toksik tavırlar hakkında bir Reddit başlığında konuya ilişkin yorumlarda bulunan VALORANT geliştiricilerinden Aeneia aşağıdaki açıklamayı yaptı.

‘Ben konuşmaya başlayana kadar kadınların konuşmadığı pek çok oyun oynadım. Sesimi duyduklarında ve kimsenin umursamadığını gördüklerinde güvenli olduğunu anlıyorlar. Ajan seçimine girip ilk önce diğer kadınların merhaba dediklerini duyduğum gün için sabırsızlanıyorum. Çünkü bunu yapmanın güvenli olduğunu bilecekler. Çünkü bu uygunsuz şeyleri oyunumuzdan çıkartacağız.  Söz veriyorum, bu konunun üzerinde çalışıyoruz. Şu anda herhangi bir şekilde ayrıntı veremem ancak her şey planladığımız gibi giderse yakında eyleme ve güncellemeler ile bizden konuyla ilgili haberler alacaksınız.”

Bakalım Riot Games cephesinden gelecek yeni adımlar VALORANT içerisinde özellikle kadın oyunculara yöneltilen toksik davranışlar ve cinsiyetçilik gibi konuların önüne geçmeyi başarabilecek mi?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir