Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT Rekabet Moduna 3. Kısımda Birçok Değişiklik Yolda

VALORANT Rekabet Moduna 3. Kısımda Birçok Değişiklik Yolda

Oyunun sosyal medya hesabında paylaşılan videoda VALORANT rekabet moduna ilk bölümün son kısmında gelecek olan değişikliklerden bahsedildi.

VALORANT’ta ilk bölümün ikinci kısmının sonuna geldik, üçüncü kısım başlamadan önce geliştiriciler oyuncuları bilgilendirmeye devam ediyor. Son paylaşılan videoda oyunun rekabet moduna gelecek olan değişikliklerden bahsedildi. Joe Ziegler ve David Cole’un konuşmalar yaptığı bu videoda rekabetçi maçlarda sıraya girebileceğiniz arkadaşlarınızla aranızda olması gereken rütbe aralığının azaltılmasından, rekabetçi maçlarda tercih ettiğiniz sunucuyu seçebilme imkanınızdan ve yüksek kademelerdeki rekabet bütünlüğünden bahsedildi.

Bizlerin geribildirimlerini dinleyerek VALORANT’ı ileri taşımayı hedeflediklerini söyleyen oyun direktörü Joe Ziegler’ın ardından mikrofonu alan rekabet sistemi tasarım lideri David Cole, üçüncü kısımda ve ikinci bölümde gelmesi planlanan değişiklikleri ortaya koydu.

VALORANT Rank Sistemi

VALORANT Rekabet Modundaki Değişiklikler

Videoda hem üçüncü kısımda, hem de üçüncü kısımdan sonra gelecek olan güncellemelere yer verildi.

3. Kısımda Gelecek Olan Rekabetçi Değişiklikleri

Bu kısımda VALORANT’ın rekabet moduna gelecek olan değişiklikler arasında beceri uyumsuzluğu için gereken kademe farkının 6’dan 3’e düşürülmesi, Ölümsüzlük ve üstünde kademe değişiminin tamamen galibiyet, mağlubiyet ve tur farkına dönüştürülmesi, rekabet modunda istenen sunucunun seçilebilmesi bulunuyor.

  • Rekabet modunda kademelerde eşleştirme aralığı küçültüldü

Eskiden arasında altı kademe bulunan oyuncular birlikte oynayabiliyordu. Bu durumun oyunun rekabetçi bütünlüğüne zarar verdiğini belirten Riot Games, bu aralığı 6’dan 3’e düşürdü.

kademe aralığı

  • Sunucu seçme özelliği

Her maçta istediğiniz sunucuda maç bulabilme ihtimaliniz %100 olmasa da bu özellik sayesinde istediğiniz sunucuda dereceli maç oynayabileceksiniz.

sunucu-secimi

  • Ölümsüzlük+ kademelerde rütbe değişimi

Ölümsüzlük ve üstündeki kademe değişimi sisteminde bir oynama yapan Riot Games, bu rütbelerde tamamen maç sonucuna göre rütbe artışı olacağını belirtti. Üçüncü kısımda bu güncellemenin etkilerini incelemelerinin ardından bu sistemin bütün kademeler için uygulanması planlanıyor.

3. Kısımdan Sonra Gelecek Olan Rekabetçi Değişimleri

Oyuna ileride gelecek olan güncellemeler arasında ise bölgesel sıralamalar, Ölümsüzlük+ oyuncuların tekli/ikili sıraya girebilmesiyle ilgili değişiklikler bulunuyor.

  • Bölgesel Sıralamalar

Sıralama özelliğinin yeni yılın başında, ikinci bölümle birlikte oyuna eklenmesi planlanıyor.

liderlik-tablosu

  • Tek – Çift / Esnek Sıra Yolda Mı?

Oyunun geliştiricisi, yeni bölümle birlikte Ölümsüzlük+ oyuncuların düşük bir oyuncu havuzuna sahip olduğunu, bu sebeple adil eşleştirmeler yapmanın zor olduğunu belirtti. VALORANT ekibi, bu durumu önlemek için tekli-çifli seçeneğini masaya yatırmış durumda.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir