Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT’a Zorunlu İsim Değiştirme Özelliği Geliyor!

VALORANT’a Zorunlu İsim Değiştirme Özelliği Geliyor!

Riot Games’in taktiksel FPS oyunu VALORANT’a uygunsuz isim kullananlar için zorunlu isim değiştirme özelliği geliyor.

Riot, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla oyunda sportmenliğe uygun bir rekabet ortamı yaratmak istediğini açıkladı. Bu uğurda ellerinden geleni yapan geliştirici ekip, davranış kurallarına uymayan isimlerle oynayan oyuncuların ismini zorunlu olarak değiştirme özelliğini oyuna getiriyor. Otomatik olarak bulunan uygunsuz isimleri kullanan oyuncular, VALORANT’a girerken ismini zorunlu olarak değiştirecek. Riot Games’in konuyla ilgili yaptığı açıklama ise aşağıdaki şekilde.

VALORANT Nick Değiştirme

VALORANT’ta Zorunlu İsim Değiştirme

“Kötü adamları yaşatmıyoruz. Davranış Kurallarımızı ihlal eden ofansif isimler kullananlar için adalet daha hızlı işleyecek. Nefret söylemi, kötü sözler gibi şeyler yani. Rapor edilen bir oyuncunun ismi bir otomatik kontrolden geçiyor.

Hesabın ismi uygunsuz isim filtremize takılırsa Riot İstemcisi’ne bir daha giriş yaparlarken zorunlu olarak isimlerinin değiştirilmesi gerekiyor. VALORANT’ın herkese uygun olması için attığımız birçok adımdan sadece biriydi bu.”

Yani isminizde ırkçı, uygunsuz ibareler bulunuyorsa ve raporlandıysanız otomatik bir kontrolden geçeceksiniz. Riot’un veritabanında bulunan kelimelerden biriyle eşleşirseniz, filtreyi tetiklerseniz otomatik olarak isminizi değiştirmeniz istenecek.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir