Anasayfa > Oyun Haberleri > Valve CEO’su Gabe Newell, Konsollara Göz Kırptı

Valve CEO’su Gabe Newell, Konsollara Göz Kırptı

Valve CEO’su Gabe Newell, katıldığı bir panelde kendisine yöneltilen “Steam konsollara gelecek mi?” sorusuna ilgi çekici bir cevap verdi.

Steam, bilgisayar oyun sektöründe yıllardır büyük bir pay edinmiş platform. CS:GO, Dota 2 gibi oyunlara ev sahipliği yaparak neredeyse tekelliği elde etmiş olan Steam, son yıllarda Epic Games Store ile gittikçe kızışan bir rekabet içerisinde.

Steam’e sahip olan Valve’in kurucusu ve mevcut CEO’su olan Gabe Newell, katıldığı bir etkinlikte platformun konsollardaki geleceğine dair bir açıklama yaptı. Newell, Steam’in konsollara gelip gelmeyeceğini soran bir hayrana aşağıdaki cevabı verdi:

“Bu yılın sonuna kadar bununla ilgili daha iyi bir fikriniz olacak.”

Bu cevap kesin olarak bir şey belirtmese de insanların aklında bazı teoriler bulunuyor.

Gabe Newell Açıkladı: Steam Konsollara Mı Geliyor?

Akla ilk olarak Valve’in oyunlarını direkt olarak konsollara çıkarması geliyor. Valve’dan gelecek böyle bir hamleye alışık olmadığımızı söyleyebiliriz, bu sebeple PSVR da gayet mantıklı bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor. Half-Life: Alyx ile VR sektörüne selam çakan Valve, buradaki hâkimiyetini PlayStation VR ile ileri taşıyabilir.

Diğer bir olasılık ise Steam’in konsollarla bir şekilde bağlanması. Bu olasılığın PlayStation’dan ziyade ekosistemini gittikçe büyütmeye kararlı olan Xbox ile bir iş birliğiyle gerçekleşmesi daha muhtemel gözüküyor.

Valve’in duyurabileceği bir yeni oyunun konsollara da çıkması da ihtimaller arasında bulunuyor.

Bunların tamamen spekülasyon olduğunu, Valve’dan bu konuyla ilgili herhangi bir resmî açıklamanın henüz gelmediğini belirtelim.

Valve Ne Zaman Duyuru Yapacak?

Gabe Newell’ın açıklamasına göre bu yılın sonuna kadar Valve’den bu konuyla ilgili bir açıklama gelecek. Şirketin The Game Awards ile olan yakın ilişkisini ve etkinliğin genelde yıl sonuna doğru yapıldığını göz önüne alalım. Bu durumda bu senenin oyun ödülleri etkinliğinde Valve’den önemli bir açıklama gelmesini bekleyebiliriz. Bakalım Gabe Newell bizleri nasıl bir gelişmeyle şaşırtmayı planlıyor?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir