Anasayfa > Oyun Haberleri > Valve Steam Deck Oyun Konsolunu Duyurdu

Valve Steam Deck Oyun Konsolunu Duyurdu

Oyun devi Valve merakla beklenen Steam Deck oyun konsolunu duyurdu. Taşınabilir oyun konsolundan görüntüler yayımlandı.

Nintendo Switch ile kıyaslandığından nispeten daha büyük bir boyuta sahip olan Steam Deck uzun bir süredir söylentilerin kaynağı olmuştu. Valve şirketinin yeni bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı bilinse de isminin SteamPal olacağına dair bilgiler internette ortaya çıkmıştı.

Söylentiler bugün şirketin taşınabilir oyun konsolunu duyurmasıyla nihayete erdi ve 7-inç boyundaki Steam Deck tanıtıldı. İşletim sistemi olarak SteamOS 3.0 kullanan cihazın özellikleri de detaylar arasında yer aldı.

Steam Deck Sistem Özellikleri

steam deck

  • Ekran: 7-inç LCD
  • Çözünürlük: 1280×800 / 60Hz
  • RAM: 16 GB LPDDR5 RAM (5500 MT/s)
  • Ekran Kartı: 8 RDNA 2 CUs 1.0 – 1.6 GHz
  • İşlemci: AMD APU destekli (4-core 8-thread)

Taşınabilir oyun bilgisayarın üzerinde analog tuşlarının yanı sıra sağ ve solda yer alan dokunmatik ekranlar da bulunuyor. Bu kontrollere ek olarak 4 adet ayarlanabilir tuş sayesinde cihaz fonksiyon seviyesini de büyük oranda artırıyor. Resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde taşınabilir oyun konsolunun klavye ve fare desteği sunacağı da belirtiliyor. Üç farklı banttan satışa çıkan Steam Deck fiyatı ise aşağıda listelendi.

  • 64 GB eMMC – 399 dolar
  • 256 GB NVMe SSD – 529 dolar
  • 512 GB NVMe SSD – 649 dolar

Farklı depolama boyutlarıyla öne çıkan üç ayrı model Aralık 2021’de satışa başlayacak. Dileyenler ürünün resmi internet sitesinden rezervasyon yapabiliyor. 512 GB’lık hafızaya sahip olan sürümün paketinde ise harici içerikler de yer alıyor. Çiziğe dayanıklı ekran, özel taşıma çantası, Steam Topluluk profil içerikleri ve dahası en pahalı sürümde yer alıyor.

Steam Deck’in tüm sürümleri ise oyun konsolunun taşıma çantasını sunuyor. Steam Deck, PC’de yer alan Steam uygulamasında yapılabilecek tüm aktiviteleri de bünyesinde barındırıyor. Oldukça güçlü bir taşınabilir bilgisayar olan cihaz, Nintendo Switch’ten çok daha güçlü bir şekilde çalışıyor. Konsol yapılan testlerde en güncel oyunları yüksek kalitede performanstan taviz vermeden çalıştırabiliyor.

Konsolun özel işlemcisi ise AMD ve Steam işbirliğiyle tasarlandı. Taşınabilir konsola en uygun işlemci olarak Zen 2 + RDNA 2 geliştirildi ve AAA oyunların bile stabil bir şekilde çalışması hedeflendi.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir