Anasayfa > Oyun Haberleri > Valve’ın İptal Edilen Oyunu Stars of Blood İçin Konsept Tasarımlar Ortaya Çıktı

Valve’ın İptal Edilen Oyunu Stars of Blood İçin Konsept Tasarımlar Ortaya Çıktı

Valve tarafından geliştirilen ancak daha sonra iptal edilen, “uzayda korsancılık” temalı Stars of Blood için konsept tasarımlar internette sızdı.

Obscure Game Aesthetics adlı Twitter kullanıcısı, Valve‘ın veritabanı sitesi olan valvearchive.com‘da firmanın iptal edilen oyun projesi Stars of Blood‘ın karakterlerini, dünyasını ve yaratıklarını gösteren konsept tasarımların yer aldığını ve en son 2019’un Ağustos ayında güncellendiğini keşfetti.

Konsept tasarımlarda oyunun dünyasından çeşitli bölgeler gösteriliyor ve bunlar arasında Cyberpunk 2077‘den aşina olunan şehirler ile Star Wars filmlerindekine benzeyen devasa çöl alanlar yer alıyor. Ayrıca oyundaki uzay gemilerine ait tasarımlar da konsept görseller arasında bulunuyor. Bu, oyunda No Man’s Sky benzeri gezegenler arası seyahat sisteminin olduğunu gösteriyor olabilir.

Stars of Blood oyunu en son 2012 yılında Valve‘ın patronu Gabe Newell‘ın bir forumda düzenlediği soru-cevap etkinliğinde resmi şekilde açıklanmıştı:

“Stars of Blood adlı bir oyun projemiz vardı. Uzayda geçen korsancılık oyunuydu. [Proje] hiç ilerleme kaydedemedi.”

Steam Deck Derecelendirme Sistemi İle Oyunların Teknik Performansını Gösterecek

Valve‘ın tek iptal edilen oyun projesi bu değil. Firma tarihinde henüz duyurulmadan geliştirme sürecindeyken iptal edilen veya duyurulduktan sonra sessizliğe gömülen birçok oyun projesi olduğu biliniyor. Bunlardan biri de firma bünyesindeki Campo Santo stüdyosunun geliştirdiği, 1920’lerde Mısır’da geçen bir macera oyunu Valley of Gods.

Bundan önce Fireewatch adlı oyunu geliştiren Campo Santo, 2018’de Valve tarafından satın alınmıştı. Böylece stüdyonun yeni oyunu Valley of Gods artık Valve‘a ait olmuştu. Ancak oyunun başyazarı Sean Vanaman‘ın Valve‘ın bir diğer oyunu Half-Life: Alyx üzerinde çalışmaya başlaması ile Valley of Gods projesi 2019’un Temmuz ayında “bekleme sürecine” alınmıştı.

Stars of Blood için bazı konsept tasarımlar:

stars-of-blood-konsept-tasarimlar-1 stars-of-blood-konsept-tasarimlar-2 stars-of-blood-konsept-tasarimlar-5

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir