Anasayfa > Oyun Haberleri > Vampire: The Masquerade Battle Royale Oyunu Geliyor

Vampire: The Masquerade Battle Royale Oyunu Geliyor

Sharkmob, Vampire: The Masquerade evreninde geçen bir battle royale oyunu duyurdu. Oyunun ilk fragmanı görücüye çıktı.

Henüz Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 bile çıkmamışken seri için yeni bir oyun duyuruldu. Üstelik yeni yapım World of Darkness evreninde geçen bir battle royale oyunu olacak. Oyunun fragmanını aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Stüdyo oyun hakkında bir demeç verdi.

“Kültleşerek bir klasik haline gelmiş Vampire: The Masquerade evreninde geçen çok oyunculu battle royale deneyimini yaşayın. Vampir mezheplerinin Prag’ın caddelerinde ve çatılarındaki savaşına şahit olun.”

“Oyun tarzınızı seçin. Tüm vampirleri yok etmeye ant içen Entity’e karşı tek başınıza ya da birlikte mücadele edin. Geceyi atlatmak, avlanmak ve savaşmak için doğaüstü güçlerinizi, silahlarınızı ve kanı kullanın.”

Vampire: The Masquerade battle royale oyunu 2021’de çıkış yapacak. Yapım hakkındaki detaylar henüz kesinleşmemiş olsa da serinin hayranları duruma tepki gösterdi. Yapılan yorumlardan ve videonun beğeni oranlarından da anlaşıldığı gibi oyunun duyurusu serinin sevenlerini hiç mutlu etmedi.

Vampire: The Masquerade Battle Royale Neden Rezalet Bir Fikir?

World of Darkness bünyesi adı altında geliştirilen ve özünde bir masa oyunu olan Vampire: The Masquerade, vampirlerin ve kurt adamların olduğu karanlık bir modern dünyayı resmediyor. Daha önce Vampire: The Masquerade – Bloodlines adlı yapımla büyük ilgi toplayan ve kült haline gelen serinin, kendi içinde tutarlı ve etkileyici bir kurguya sahip olduğunu söylemek mümkün.

Vampire: The Masquerade’nin resmettiği dünyada Masquerade adında bir kanun mevcut. Bu kanuna göre modern dünyanın vampirleri vampir olduklarını insanlardan saklaması ve süper güçlerini görülebilecek noktalarda kullanmaması gerekiyor. Dolayısıyla topluluk içerisinde kan içmek ve doğaüstü güçler kullanmak gibi vampirik özellikleri uygulamaları yasaklanıyor. İlk Bloodlines oyununa da oldukça hoş bir şekilde eklenen Masquerade sistemi, temelinde Vampire: The Masquerade serisini bu denli etkileyici yapan yegane taraflardan biri.

Fakat kanın gövdeyi götürdüğü ve caddelerde vampirlerin kıyasıya savaştığı bir battle royale oyunu, serinin sadık olması gereken tüm özelliklerini adeta çöpe atıyor. Böyle bir dünyada Masquerade kanunlarının işlemesi pek mümkün değil. Dolayısıyla serinin yazılı eserlerinde ve oyunlarında dahi vampirler arası anlaşmazlıklar diplomasi ile ya da tenha yerlerde yapılan mücadeleler ile işliyor. İşte bu gerçeğe rağmen bir battle royale oyunu geliştirmeye karar vermek, Sharkmob ekibinin seriye ne denli sadık kalabileceğine dair soru işaretlerini ortaya çıkarıyor. Bize de bu noktada serinin hayranlarından gelen olumsuz tepki yağmuruna hak vermek düşüyor. Henüz serinin ikinci oyunu bile çıkış yapamamış ve oyuna katkı sağlayan büyük isimler projeden atılmışken bir battle royale oyunu geliştirmeye karar vermek oyun sektörüne olan güvenimizi büyük oranda yıprattı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir