Anasayfa > Oyun Haberleri > Warner Bros. Shadow of Mordor Nemesis Sisteminin Patentini Aldı

Warner Bros. Shadow of Mordor Nemesis Sisteminin Patentini Aldı

Middle Earth: Shadow of Mordor nemesis sistemi patenti Warner Bros. tarafından satın alındı. Detaylar haberimizde.

Middle Earth: Shadow of Mordor ve akabinde Middle Earth: Shadow of War oyunlarında gördüğümüz nemesis sistemi oyuncunun oyundaki diğer karakterler ile düşmanlık ilişkileri kurmasına olanak tanıyordu. Bu sistemin patenti ise Warner Bros. tarafından satın alındı.

Bu sistem sayesinde Orta Dünya evreninde bir koruyucuya can verdiğimiz oyunda en basit bir Orc bile ezeli düşmanımız haline gelebiliyor. Böylece oynanış boyunca herhangi bir NPC ile aramızda uzun süreli düşmanlıklar doğuyor ve açık dünya daha da zengin bir hal kazanıyor. Diğer taraftan düşman karakterler ile ilgili yapacağınız eylemler açık dünyada yapacağınız etkinliklerin gidişatını da değiştiriyor.

Oyundaki düşmanlar belli hiyerarşiler altında hareket ettiği için dilediğimiz karakteri saflarımıza katmak ya da başka bir hedefe ulaşmak için etkisiz hale getirmek de mümkün. Böylece nemesis sistemi aracılığıyla oyun her oyuncuya daha farklı bir deneyim sunabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Warner Bros’un bu sistemin patentini satın almak için çalışmalara başladığı ortaya çıkmıştı. Hatta Shadow of Mordor’un 2016 yılındaki çıkışından kısa bir süre sonra bu yönde girişimler de yapılmıştı. Her halükarda artık tamamen Warner Bros’un elinde olan bu sistemi yeni yapımlarda görme şansımız oldukça düşük.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir