Anasayfa > Blog > Windows Sistem Sesleri Nasıl Değiştirilir?

Windows Sistem Sesleri Nasıl Değiştirilir?

Windows Sistem Sesleri Nasıl Değiştirilir? Windows bilgisayarınızın size özel bildirimler göndermesini ve sizinle konuşmasını ister miydiniz? Bu yazımızda sistem seslerini değiştirerek bilgisayarınızı özelleştirmenin yollarını anlatıyoruz.

Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir?

Bilgisayarınızı özelleştirmek ve konuşmasını sağlamak çok da zor değil, üstelik kodlama bilmenize veya yeni programlar öğrenmenize gerek yok. İlk yapmanız gereken şey “Denetim Masası“nı açmak. Denetim Masası’ndan Ses seçeneğini seçerek açılan ekranda “Ses Efekti” sekmesine geldiğinizde artık sesleri değiştirmeye hazırız.

Windows 10 ses sorunu ve çözümü | Teknolojioku

Windows Sistem Sesleri Nasıl Değiştirilir?

Ses Efekti sekmesinde karşımıza Program Olayları: adı altında bir liste çıkacak. Bu listede sistemde bulunan tüm Windows seslerini görebiliyoruz. Bu adımdan sonra sesleri değiştirmeye başlayabiliriz. Örneğin “Aygıt Bağlan” sesi. Aygıt bağlanma sesi varsayılan olarak “Windows Donanım Takma” olarak tanımlanmış. Sına butonuna tıklayarak sesi duyabilirsiniz.

Değiştirmek için yapmamız gereken şey çok basit. Gözat’a tıklayıp bilgisayarınızdaki herhangi bir ses dosyasını “Aygıt Bağlan” sesi yerine koyabilirsiniz veya sesi tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Bu yöntemle Windows seslerini sevdiğiniz müziklerle değiştirebilir veya bilgisayarınızı sizinle konuşan bir kişisel asistana çevirebilirsiniz. Peki bilgisayarınızı konuşturacak ses dosyalarını nasıl indirebiliriz?

Google Translate
Google Translate sesleri bilgisayara nasıl indirilir?

Bilgisayara Ses Dosyaları Nasıl İndirilir?

Aygıt bağlanma sesi örneğinden devam edelim. Herhangi bir aygıtı USB portlarından bilgisayarınıza bağladığınızda bilgisayarınızın sizinle konuşarak “Aygıt Bağlandı!” demesini ister miydiniz? Bunun için en alışılagelmiş ses Google çevirideki kadın sesi olabilir. Google çeviri ses dosyalarını indirmenin en kolay yolu soundoftext.com‘a girmek. Text kısmına mesajınızı yazıp alttaki listeden Türkçe seçeneğini seçtiğinizde ses dosyanız hazır olacak. Bu dosyayı bilgisayarınıza indirip Windows sesleri yerine yukarıda anlattığımız şekilde kullanabilirsiniz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir