Anasayfa > Blog > Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir? Telefon Otomasyonu Nedir?

Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir? Telefon Otomasyonu Nedir?

Telefonunuzu Iron Man’in kişisel asistanı Jarvis’e dönüştürmek ister misiniz? O kadar akıllı bir algoritma yazmanız biraz zor olsa da bugün kendinizi bir teknoloji dehası gibi hissettirecek uygulamaları inceliyoruz. Android ve IoS’ta telefon şarj etme sesi nasıl değiştirilir? Telefon otomasyonu nedir?

Makro, teknolojik aletlerde belirli görevleri yapmak üzere kodlanabilen otomasyon işlemleridir. Bu otomasyon işlemleri ile telefonda yapılan rutin faaliyetler şekillendirilebilir. Sabah telefonu otomatik olarak açık renk moduna akşam ise koyu renk moduna geçirmek gibi.  FPS oyunlarda avantaj sağladığından hile olup olmadığı tartışılırken, telefonlarda bu tartışmalardan uzak çok eğlenceli makrolar kurabilirsiniz.

Xbox One X Satışları ”Yanlışlıkla” Yüzde 747 Arttı!

Android Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir?

Android Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir
Sol üstte bulunan “Add Macro” butonuna tıklayarak makro ekleyebilirsiniz.

Yakın zamanda internette şarja takıldığı zaman konuşan, müzik çalan telefonların videosunu görmüş olabilirsiniz. Telefonunuza bir makro kurarak bir tetikleyicinin ardından istediğiniz görevi yapmasını sağlamak aslında çok kolay.

Macrodroid bu link üzerinden ulaşabileceğiniz bir Android otomasyonu uygulaması. Şarja takıldığında telefonunuzu “konuşturmak” için yapmanız gerekenler basit. Uygulamayı açtıktan sonra sol üstte bulunan “Makro Ekle” butonuna tıklayın. Önce bir tetikleme belirlemeniz gerekecek. Tetikleyiciyi, Pil/Güç sekmesinden Şarj Cihazının Takılması olarak ayarlayın. Bunun ardından önceki ekrana dönüp bir “Eylem” belirleyeceğiz. Buradan “Medya” sekmesine gelerek “Ses Oynat/Durdur” butonuna tıklayın. Önünüze açılacak ekranda telefonunuzdaki ses dosyalarını bulabilirsiniz. Uygun ses dosyasını seçtikten sonra önceki ekrana tekrar dönüp sol alttaki simgeden makronuzu kaydedebilirsiniz.

Macrodroid
Macrodroid’de “Eylemler” “Tetiklemeler” ve “Kısıtlamalar” ekranları.

Var olan ses dosyalarından birini istemiyorsanız, Google’ın çeviri seslerini telefonunuza indirmeniz mümkün. Soundoftext Google Translate’in ses dosyalarını telefonunuza indirmenizi sağlıyor. Sitede Türkçe seçeneğini işaretledikten sonra Google’a istediğinizi söyletip telefonunuza indirerek makrolarda kullanabilirsiniz. Örneğin telefonunuzun şarja takıldığı zaman “Şarj oluyorum.” demesini sağlayabilirsiniz.

IOS Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir?

IOS üzerinden bir makro kurmak için IOS’un pek bilinmeyen özelliği “Kestirmeler”i kullanıyoruz. Shortcuts yani kestirmeler çoğu kullanıcının bilmediği bir uygulama olsa da bu uygulamayla Instagram profil resimlerini indirmekten YouTube videolarını kaydetmeye kadar pek çok işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Iphone Kestirmeler
IOS Telefon şarj etme ses nasıl değiştirilir? Shortcuts uygulaması.

IOS 14 ile gelen özellikler için tıklamayı unutmayın!

Önceden WorkFlow adı verilen bu uygulama artık Siri Shortcuts adıyla anılıyor. Uygulamayı telefonunuza indirmek için bu linki kullanabilirsiniz.

Kestirmeler açıldıktan sonra IOS 14’te “Kütüphane” üzerinden “Kestirme Ekle” seçeneğini seçerek, önceki sürümlerde ise en altta bulunan sekmelerden “Otomasyon”u seçerek Android’e benzer adımları izleyebilirsiniz. Bu ekranları açtıktan sonra yapmanız gereken “When” ve “Do” yani “Ne Zaman?” ve “Şunları Yap” seçeneklerini ayarlamak. Temel kodlama gibi değil mi? Ne Zaman sekmesinde “Şarja Takıldığında” tetikleyicisini, Şunları Yap sekmesinde ise “Medya Oynat” işlemini ardından da oynatılacak medyayı seçmeniz yeterli olacaktır. IOS’ta da aynı şekilde istediğiniz sesi indirebilir ve makronuzda kullanabilirsiniz.

Telefon Şarj Etme Sesi Nasıl Değiştirilir
Telefonunuzu Jarvis yapmaya bir adım daha yaklaştık!

Bu yazımızda sadece şarj etme seslerini ele aldık ve siz değerli okurlarımıza yeni bir parti numarası öğrettik. Bahsettiğimiz uygulamalarla birçok farklı özellik keşfedebilir, yeni makrolarla arkadaşlarınız ve ailenizi şaşırtmaya devam edebilirsiniz. Sonraki yazılarda görüşmek üzere!

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir