Anasayfa > Teknoloji Haberleri > iOS 14 Özellikleri : Yeni Uygulamalar ve Daha Fazlası

iOS 14 Özellikleri : Yeni Uygulamalar ve Daha Fazlası

Apple’ın WWDC konferansı bugün başlıyor. iOS 14 özellikleri ve iPhone 12 ile ilgili açıklamalar yapılması beklenen etkinliğin detayları haberimizde.

Teknoloji dünyasının en önemli olaylarından biri olan Apple’ın WWDC konferansı 22 Haziran tarihinde başlayacak ve 26 Haziran‘a kadar sürecek. Apple kullanıcıları ve teknoloji severler için büyük önemi olan konferans bügün başlıyor. Konferanstan çıkması beklenen en önemli olaylar iOS 14 ve iPhone 12 ile ilgili olacak. Konferans Türkiye saatiyle 22 Haziran 20.00‘da başlayacak.

Apple WWDC 2020 Nasıl İzlenir?

iOS 14 Özellikleri Neler Olacak?

iOS 14, Apple cihazlar için önemli güncellemelerden biri olacak gibi görünüyor. Şu ana kadar açıklanan ve iddia edilen bilgiler ise aşağıdaki gibi. Görünen o ki, Apple bu güncellemeyle, işlevselliği artırmayı kafasına koymuş.

Ana Ekran İçin Yeni Liste Görünümü Seçeneği

Artık, iPhone’da kayıtlı tüm uygulamalar, ana ekranda bir liste olarak sıralanabilecek. Böylece, yüklü olan bütün uygulamaları tek seferde görmek ve listeyi ihtiyaca göre düzenlemek mümkün olacak. Bu özelliğin en heyecan verici tarafı ise, günün belirli saatlerine ve konumunuza göre, telefonun size uygulama önerecek olması.

Widgetlar Ana Ekrana Geliyor

Widget özelliği iOS 10’da tanıtılmıştı. Ancak kullanımı oldukça kısıtlıydı. Sadece tek bir ekranda kullanılabiliyorlardı. Artık Widgetlar ana ekrana da eklenebilecek ve işlevsellikleri artmış olacak.

Duvar Kağıdı Paketleri

Duvar kağıtlarının işlevselliğini artırmak adına, kategorilenme özelliği getirilecek. Bunun yanı sıra duvar kağıdı uygulaması kullanıyorsanız, bu uygulamalar, duvar kağıtlarına direkt olarak entegre edilebilecek.

 Çoklu Görev Penceresinin Tasarımı Değişiyor

İddia durumunda olan bu özellik, iPhone’lara tıpkı iPad’lerdeki gibi bir çoklu görev tasarımı getirmesi. Yani iOS 14, arkaplanda çalışan çok daha fazla uygulamayı, görev penceresinde gösterebilecek. Aynı anda dört uygulamayı gösterebilecek olan görev penceresinde, uygulamaları yukarı sürükleyerek kapatmak da mümkün olacak.

Yeni iMessage Özellikleri

iMessage da güncellemeyle yeni özellikler getirilecek uygulamalar arasında. Artık iMessage ile gönderdiğiniz iletileri geri çekebilecek, iletileri okunmamış olarak işaretleyebilecek ve grup sohbetlerinde kişileri etiketleyebileceksiniz.

iPhone 12 İle ilgili Beklenenler: Çıkış Zamanı, Özellikleri ve Daha Fazlası

Seymour

iOS 14, Apple telefonlara hakkında Seymour olarak konuşulan bir fitness uygulaması getirecek. Çıktığında isminin Fit veya Fitness olabileceği düşünülen uygulamanın çeşitli egzersiz programlarına da sahip olması bekleniyor.

CarKey: Arabanızı Telefonla Açmak

CarKey ile arabızı telefonunuzda uygulama ile açıp kapatmak ve yine aynı şekilde motoru çalıştırmak mümkün olacak.

Safariye Yapay Zeka Destekli Çeviri Özelliği

Tıpkı Google Chrome’da olduğu gibi iOS tabanlı tarayıcı Safari’ye çeviri özelliği eklenmesi bekleniyor. Yani yabancu dilde bir sayfayı ziyaret ettiğinizde, Safari size bu sayfayı kendi dilinizde gösterecek. Bu özelliğin öne çıkan kısmı ise çevirinin internet bağlantısı olmadan da kullanılabilecek olması.

Gobi

Şu anda kod isim olarak Gobi’ye sahip olan bir uygulama, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanacak. Starbuck ve Apple Store ile uyumlu olduğu bilinen teknoloji sayesinde, ürünlerin bilgilerini, fiyatlarını ve özelliklerini öğrenebileceksiniz.

Apple Amerika’daki Bazı Mağazalarını Yeniden Kapatıyor

Uygulamaları Yüklemeden Deneme

Apple’ın uygulama geliştiriciler için Clips isimli yeni bir API yayınlaması bekleniyor. Böylece uygulama yüklenmeden önce demosu denebilir şekilde geliştirilebilecek.

Diğer İşletim Sistemlerine Boykot Kalkıyor

Apple’ın Safari gibi kendi bünyesinde geliştirdiği uygulamalar yerine, Gmail ve Google Chrome gibi uygulamalar da varsayılan tarayıcı ve varsayılan mail uygulaması olarak atanabilecek.

iOS 14 Çıkış Tarihi

iOS 14’ün çıkış tarihi hala resmi olarak açıklanmadı. Ancak konferansta açıklanması bekliyor. Apple geleneksel olarak WWDC konferansından sonra yeni işletim sistemi ve güncellemeleri betaya açıyor. Ancak halka tamamen ne zaman açık olacağı hala bilinmiyor.

iOS 14 Güncellemesi Alacak iPhone Modelleri

  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE (2. nesil)
  • iPhone SE
  • iPod touch (7. nesil)

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Bu sefer neyi bozacaklar acaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir