Anasayfa > Teknoloji Haberleri > iPhone 12 İle ilgili Beklenenler: Çıkış Zamanı, Özellikleri ve Daha Fazlası

iPhone 12 İle ilgili Beklenenler: Çıkış Zamanı, Özellikleri ve Daha Fazlası

Apple’ın en yeni ürünü iPhone 12 ile ilgili beklenenler neler. iPhone 12 ne zaman çıkacak? iPhone 12’nin özellikleri neler olacak. Detaylar haberimizde.

Apple’ın senelik geliştirici konferansı olan WWDC bu sene Coronavirüs pandemisi nedeniyle 22 Haziran‘da dijital olarak yapılacak. Bu seneki WWDC, oldukça önemli. Apple, pandemi nedeniyle dükkanlarını açıp kapatma arasında gidip gelmeye devam ediyor. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan ırkçılık karşıtı protestolar da, Apple Store’ların açılmasını engelleyen faktörlerden biri.

Yeni Nesil iPhone SE Duyuruldu

Konferanstan en büyük beklenti iPhone 12‘nin duyurulması. Apple iPhone 12’nin ne ismi ne de böyle bir telefon olup olmayacağıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak, Apple’ın yeni ürünlerini açıklama ve piyasaya sürme stratejileri göz önüne alındığında, konferanstan iPhone 12’yle ilgili bir şeyler çıkması bekleniyor. Konferansın kalanının ise iPhone SE ile ilgili olması bekleniyor.

iPhone 12 Ne zaman Çıkacak?

Apple, geleneksel olarak, yeni ürünlerini güz aylarında, özellikle de Eylül ayında piyasaya sürüyor. Ancak pandemi ve Apple Store’ların açılışının belirsizliği bu tarihi ileri bir sonbahar ayına itebilir. Apple’ın en büyük üreticisi olan Foxconn, yatırımcılara güz ayında herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını taahüt etti. Ancak Wall Street Journal’a göre, Apple yeni ürünlerinde problemler yaşayabilir. Bu anlamda, Apple’ın yeni ürünlerini Ekim ayı civarında beklemek olası.

Ubisoft, R6 Çakması İçin Apple ve Google’a Dava Açtı!

iPhone 12 Özellikleri

iphone 12 özellikleri

Peki iPhone 12’den beklenen özellikler neler?

Oldukça ilginç iddialardan bir tanesi, iPhone 12’nin 11’den daha ucuz olabileceği iddiası. Bazı teknoloji analistlerinin raporlarına göre yeni iPhone 12’nin 649$‘a piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu da baz fiyatı 699$ olan iPhone 11’e oranla 50$’lık bir düşüş demek. Aynı analize göre, iPhone Max Pro’nun fiyatı ise 1.099$ olacak.

Başka merak edilen bir konu ise, elbette iPhone 12’nin dizaynının nasıl olacağı. Apple genel olarak, her telefonunda şekille oynayıp kitlesini tatmin ediyor. Ancak, Çin menşeli bir tedarikçinin sızdırdığı iddia edilen bilgiye göre, iPhone 12’nin dizaynı, iPhone 11’e son derece benzer olacak. Sadece kenarlarının daha yuvarlak olması bekleniyor. Bunların yanında, telefonun lacivert renkte de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

iPhone 12’nin 5G bağlantısını desteklemesi de beklenen özellikler arasında. Apple 2019 yılında herkes 5G trenine binerken, bu konuda geriye kalmayı tercih etmişti. Aslında, Apple bu stratejiyi genel olarak uyguluyor. Daha önce benzer bir durum, 3G ve 4G LTE teknolojilerinde de yaşanmıştı. Apple’ın prensibi son teknolojiyi ortaya koymaktan çok, efektif ve işlevsel şekilde teknolojileri cihazlarına adapte etmek. Bu nedenle 2020, Apple’ın da 5G’ye geçiş yılı olabilir.

Son olarak, ekran ayarlarından da bahsetmeden olmaz. Beklenti iPhone 12’nin 5.4inch, 6.1 inch ve 6.7 inch‘lik modellerle piyasaya sürülmesi. Bu modellerin tamamının OLED olacağı tahmin ediliyor. Yani en uygun fiyatla piyasaya sürülecek telefon 5.4 inch’lik boyuyla iPhone 12 ismine sahip olan telefon olabilir. Bu mantıkla, iPhone 12 Pro ismini taşıyan telefonun 6.1 inch, iPhone Pro Max ismini taşıyacak telefonun da 6.7 inch boyuna sahip olması beklenebilir.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir