Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft, R6 Çakması İçin Apple ve Google’a Dava Açtı!

Ubisoft, R6 Çakması İçin Apple ve Google’a Dava Açtı!

Rainbow Six Siege’e çok benzeyen bir oyunun Google Play ve App Store’da yayımlanmasının üzerine Ubisoft, Apple ve Google’a dava açtı.

Ubisoft’un taktiksel nişancı oyunu Rainbow Six Siege, çıktığı zamandan beri çok sevilerek oynanan oyunlardan. Getirdiği her operasyonla yeni karakterleri oyuncularla buluşturan, kendine has oynanış şekli olan bir oyun için en son duyurulan iki operatör Ace ve Melusi olmuştu. Oyunun gündemi buyken bir yandan da yapımcı Ubisoft’un R6’ya benzeyen bir oyun yüzünden Google ve Apple’a dava açtığını öğrendik.

Rainbow Six Siege İçin İki Yeni Operatör Açıklandı: Ace ve Melusi!

Ubisoft’un açtığı davanın detayları

Bloomberg’in haberine göre, Ubisoft açtığı davada açıklamasında suçladığı oyun Area F2 için “Rainbow Six Siege’in neredeyse kopya kağıdıyla alınmış hâli” ifadelerini kullandı. Fransız oyun şirketinin yaptığı açıklamada “Operatör seçim ekranından sonuç ekranına, ve aradaki her şeye kadar Area F2’nin bütün özellikleri Rainbow Six’ten kopyalanmış durumda.” cümlesi yer aldı. Ubisoft, Apple ve Google’ı oyunun telif haklarını ihlal ettiği konusunda bilgilendirdiğini, fakat bu şirketlerin oyunu Google Play ve App Store’dan kaldırmayı reddettiklerini söyledi.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir