Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Yeni Nesil iPhone SE Duyuruldu

Yeni Nesil iPhone SE Duyuruldu

Apple’ın bütçe dostu modeli olan ve bir süredir duyurulması beklenen yeni nesil iPhone SE tanıtıldı. İşte karşınızda yeni nesil iPhone SE hakkında her şey.

İlk versiyonu 2016 yılında satışa sunulan iPhone SE modelinin üretimine 2018 yılında son verilmişti. Ucuz fiyatıyla bütçe dostu olarak dikkat çeken iPhone SE’nin yeni nesil versiyonu ise Apple tarafından resmen duyuruldu. Gelin telefonun detaylarını hep birlikte inceleyelim.

iphone se

Yeni Nesil iPhone SE

Telefona ilk bakışta ilk dikkat çeken yanı tabii ki tasarımı. Apple’ın amiral gemisi telefonlarında gördüğümüzün aksine tam gövde ekran tasarımı yerine iPhone 8’in tasarımı göze çarpıyor. 4.7 inch‘lik ekran boyutuna, parmak izi okuyucusuna sahip telefon 3 farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak. Bunlar siyah, beyaz ve kırmızı.

4.7 inchlik ekran Retina HD ve 1334 x 750 piksel değerine sahip. Bu ekran aynı zamanda 326 ppi değerine sahip. Daha teknik detaylara bakmamız gerekirse ise karşımıza ilk olarak işlemci çıkıyor. Telefonun işlemcisi A13 Bionic. Bu işlemciye Apple’ın bu seneki amiral gemisi telefonları olan iPhone 11 serisinden alışkınız. iPhone SE’nin ne kadar RAM’e sahip olacağı ise şu an bilinmiyor.

iphone se

Kamera açısında ise bizleri telefonun arkasında 12 MP‘lik tek bir kamera karşılıyor. f/1,8 diyafram değerine sahip olan bu kamera 5X yakınlaştırma yapabiliyor. Ayrıca portre modunu da bu kamerayla kullanmak mümkün. Ön kamerada ise f/2,2 diyafram değerine sahip 7 MP‘lik kamerayla karşılaşıyoruz. Yine bu kamerada da portre modu özelliğini kullanmamız mümkün.

Bunun dışında telefon Touch ID, Portre modu ışıklandırmaları, 4K video çekme imkanı ve 1 metreye kadar suya dayanıklılık gibi özelliklere de sahip.

24 Nisan tarihinde satışa sunulacak telefonun en merak edilen yanlarından birsi ise fiyatı. SE serisi daha önce de belirttiğimiz üzere bütçe dostu olması ile dikkat çeken bir model. Amerika Birleşik Devletleri’nde 399$, Birleşik Krallık’ta ise 419£ üzeriden satışa sunulacak telefonun ülkemizdeki fiyatı da açıklandı. Yeni nesil iPhone SE’nin ülkemiz için fiyatlandırması  5.299 TL’den 6.599 TL’ye kadar uzanıyor. Telefonun;

64 GB’lık versiyonu 5.299 TL

128 GB’lık versiyonu: 5.749 TL

256 GB’lık versiyonu ise 6.599 TL olacak.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir