Anasayfa > Oyun Haberleri > World of Warcraft 30 Günlük Oyun Süresi Satışını Durdurdu

World of Warcraft 30 Günlük Oyun Süresi Satışını Durdurdu

World of Warcraft 30 Günlük oyun süresi satışını durdurarak ilginç bir karara imza attı. Kararın nedeninin botlar olduğu düşünülüyor.

World of Warcraft, oyun tarihinin en önemli MMORPG‘lerinden biri. Blizzard tarafından geliştirilen oyun 2000’li yılların oyun sektörüne damgasını vurdu. Eski popülerliğini korumamasına karşın halen kemik bir oyuncu kitlesini elinde tutmayı başaran oyun, ücretsiz oyunların ön plana çıktığı sektörde hala aylık ücret talep eden bir kaç oyundan biri olmasıyla da öne çıkıyor. World of  Warcaft dün ödeme politikasında ciddi bir değişikliğe gitti. Önceden 30, 90 ve 120 gün olarak satın alınabilinen oyun süresi, artık sadece 60 günlük passler halinde alınabilecek.

World of Warcraft: Shadowlands’ın Yeni Güncellemesi Chains of Domination Duyruldu

Wowhead forumlarına da sıçrayan konu, oyunun veteranları arasında tartışıldı. Oyuncuların geneli karardan memnun değil. World of Warcraft 30 günlük oyun süresi , bir çok insanın fiyat ve süre olarak beğendiği bir opsiyondu. Oyuncular kararın botlarla ilgili olabileceğini speküle etti. Bilindiği üzere botlar, hem World of Warcraft’ın orjinalinde, hem de Classic olarak piyasaya sürülen versiyonlarında çok ciddi bir problem. WoW Token’ları oyun süresi almak için kullanan botların Blizzard’ın canını sıktığı bilinen bir durum.

Oyunu 30 günlük ödemelerle oynamak isteyenler bunu hala yapabiliyor. Ancak bunun için otomatik üyeliğe geçmek gerekiyor. Otomatik yenileme ise, 30 günlük oyun süresi paketinden hali hazırda daha ucuz. Blizzard’ın bu kararla, üyeliğini sürekli dondurup açan oyuncuların önüne geçmeye çalıştığı da forumlarda ortaya atılan bir fikir oldu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir