Anasayfa > Oyun Haberleri > World of Warcraft Lo-Fi Playlist ile Kulaklar Büyüleniyor

World of Warcraft Lo-Fi Playlist ile Kulaklar Büyüleniyor

Yeni yayınlanan World of Warcraft lo-fi playlist ile sevilen MMORPG de lo-fi şarkılar kervanına katıldı.

Geçtiğimiz gün World of Warcraft’ın resmi hesabından dört adet tekrar kurgulanmış şarkı yayınlandı. Shadowlands Lo-Fi Remixes başlığıyla yayınlanan parçalar World of Warcraft temalarını lo-fi müzik türüyle harmanlıyor. Oynatma listesine aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Temelinde Sans Primus adındaki şarkı Casiio tarafından tekrar kurgulanınca ortaya harikulade bir World of Warcraft temalı lo-fi şarkısı ortaya çıktı. Oynatma listesindeki diğer şarkıları ise Josh Carter, Eeve, Bishop Nehru gibi isimler kurguladı.

Lo-fi şarkı yayınlarının en büyük eşlikçileri olan “lo-fi girl” animasyonunun World of Warcraft tarafındaki karşılığı ise parşömene yazı yazan bir iskelet oldu.

Bir diğer remix ise World of Warcraft’ın kenarlarında kalmış sakin doğasını çok daha sakin tempolarla yeniden yorumluyor. Eeve tarafından kurgulanan Nocturne Melancholy Dream parçasını da World of Warcraft’ın resmi YouTube kanalından dinleyebilirsiniz.

Lo-fi nedir?

Açılımı low-fidelity olan bu tür şarkılar genelde beatlerin düşük sekanslar ile birleştirilmesinden ve ağır tonda ilerlemesinden oluşuyor. Özellikle çalışmak ya da rahatlamak için birebir bu olan bu parçalar YouTube’daki 24 saatlik yayınlarla dinlenebiliyor.

Kesintisiz yayınlarla saatlerce sürebilen bu şarkılar okurken, oyun oynarken ya da WoW’da eski bir dungeon koşuşturması yaparken fevkalade eşlikçiler olabiliyor. Shadowlands ek paketinin çıkışına bu kadar az kalmışken geliştirici ekibin bir World of Warcraft lo-fi playlist yayınlamayı düşünmesi bizden tam not aldı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir