Anasayfa > Oyun Haberleri > World of Warcraft Tasarımcısı Blizzard’dan İstifa Etti

World of Warcraft Tasarımcısı Blizzard’dan İstifa Etti

13 yıllık World of Warcraft tasarımcısı oyunun halinden memnun olmadığı gerekçesiyle Blizzard’dan istifa etti. Detaylar haberimizde.

Deneyimli oyun tasarımcısı Chris Kaleiki Blizzard’dan neden ayrıldığına dair açıklamalar yaptı. Yakın bir zamanda firma ile yollarını ayıran oyun geliştiricisi, World of Warcraft’ın güncel halinden mutsuz olduğunu dile getirdi. Tasarımcının ayrılık sebepleri arasında ise World of Warcraft: Shadowlands genişleme paketinin yanı sıra birçok sebep bulunuyor. 23 Kasım’da çıkış yapması beklenen Shadowlands DLC paketiyle oyun köklü değişikliklerden geçecek.

Eski World of Warcraft tasarımcısı Chris Kaleiki konu hakkında 15 dakikalık bir video paylaştı. Açıklama videosunu aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

“Bana göre sanal bir dünyada oyuncular, hikayeyi oluşturan ana unsurdur.”

Shadowlands ile birlikte daha hızlı seviye atlamanın yanı sıra deneyim kazanma sürecinde de değişiklikler olacak. World of Warcraft’ın alışılageldik yapısı büyük oranda evrim geçirecek.

Aynı zamanda Retail olarak da adlandırılan World of Warcraft’ın güncel sürümü oyuncular tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Blizzard’ın bu duruma verdiği yanıt ise geçen yıl Ağustos ayında World of Warcraft: Classic sunucularını açmak olmuştu.

Oyunu 16 yıl öncesine götüren nostalji treni ise büyük bir başarı yakaladı. Hem yeni oyuncular hem de eski oyuncular WoW: Classic’te keyifli zaman geçirirken, Retail sürümüne olan ilgi de oldukça azaldı.

Hem oyunun genel hikayesinin hem de teknik tarafının köklü değişikliklerden geçeceği Shadowlands ek paketiyle World of Warcraft’ın nereye gideceği ise belirsizliğini koruyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir