Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Fallout 4 Dogmeat İçin 10.000 Dolar Bağışladı

Xbox Fallout 4 Dogmeat İçin 10.000 Dolar Bağışladı

Xbox ve Bethesda, Fallout 4 Dogmeat için ilham kaynağı olan River’ı andı. Şirketler tüylü dostumuz için 10.000 dolar bağışladı.

Fallout serisinin dördüncü halkasında karşılaştığımız Dogmeat, oyun boyunca oyuncuya eşlik eden bir Alman çoban köpeğiydi. Serinin dördüncü oyunundaki en sevdiğimiz karakterlerden biri olan Dogmeat, gerçekte adı River olan tüylü bir dostumuzdan esinlenerek tasarlandı. Hem görünüşüyle hem de tavırlarıyla River’a oldukça benzeyen tüylü dostumuz, Fallout 4’te birçok oyuncunun uzun süre boyunca yoldaşlığını yaptı.

Dogmeat’e ilham kaynağı olan River ise geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Fallout’un geliştirici ekibinde yer alan Joel Burgess, üzücü haberi resmi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Duyuruda River’ın oyundaki Dogmeat’e nasıl dönüştüğüne dair detaylara da yer verdi. Burgess, oyunun geliştirme aşamasında sürekli olarak River ile gezdiğini ve hatta dostunu ofise bile getirdiğini belirtti. River ile yaptığı uzun yürüyüşlerde tüylü dostunun sürekli olarak arkaya bakıp onu kontrol etmesi, cana yakın tavırları ve meraklı hali oyundaki karakterinin de temelini oluşturuyordu.

Bunun üzerine Xbox ve Bethesda Dogmeat Forever diyerek Montgomery County Humane Society vakfına 10 bin dolar bağışta bulundu. Aynı zamanda insanları da bağış yapma konusunda teşvik eden firma, bağış duyurusunu Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdi. River’ın sahibi ve Joel Burgess’in eşi Michelle Burgess ise “River ve onun ailesi adına teşekkür ederiz. Bizim için çok kıymetliydi fakat dünyaya bu kadar çok şey ifade edeceğini asla tahmin edemezdik” ifadelerini kullandı.

Xbox ise “River, Fallout 4 oynayan herkesin kalbinde müthiş bir yer kazandı. Bu kadar harika bir yoldaşı hayatımıza kattığınız için teşekkür ederiz.

Geliştirme sürecinde yegane amacı düşmanları öldürmek olmayan, çok daha barışçıl bir yoldaş tasarlamak isteyen Burgess, bu noktada River’dan büyük oranda etkilendi. Dolayısıyla River ve Dogmeat hem görünüş olarak hem de davranışları açısından birbirlerine oldukça benziyor. River’ın yaşam dolu tavırlarını ise Fallout 4 Dogmeat ölümsüzleştirmiş olacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir