Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Live Gold’un 12 Aylık Abonelik Sistemi Kaldırıldı!

Xbox Live Gold’un 12 Aylık Abonelik Sistemi Kaldırıldı!

 ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft’un Xbox markasına ait çevrimiçi oyun servisi Xbox Live Gold üyeliğinin 12 aylık abonelik sistemi kaldırıldı. Kullanıcılar diğer abonelik sistemlerine yönelmek zorunda kalacaklar.

Microsoft’un oyun sektöründe büyük bir yere sahip olan Xbox markası altında çevrimiçi ortam için uyguladığı Xbox Live Gold adı verilen oyun servisi hizmeti, uzun yıllardan beri kullanıcılara aylık uygun fiyatlar ile o ay için belirlenen oyunları ücretsiz olarak sunuyor.  Bu sistemin 1, 3 ve 12 ay olmak üzere farklı abonelik sistemleri bulunuyordu ancak Microsoft, kullanıcıların 1 yıl boyunca Xbox Live Gold’dan yararlanmak için satın aldığı 12 Aylık Xbox Live Gold üyelik türünü kaldırdı.

xbox live gold 12 aylık abonelik

Xbox Live Gold’un 12 Aylık Sistemi Neden Kaldırıldı?

Microsoft’un Xbox markası için neden böyle bir adım attığı tam olarak bilinmese de, şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre son zamanlarda oldukça popüler olan ve aylık uygun fiyata 100’lerce oyunun bulunduğu kütüphaneye sınırsız erişim sağlanabilen  Xbox Game Pass’in tüm Xbox kulanıcılarına yönelik bir seçenek olmasını isteniyor. Hali hazırda Xbox Live Gold üyelerinin ve yeni katılacakların Game Pass sistemine geçmesi planlanıyor.

Her ne kadar 12 aylık sistem kaldırılsa da Xbox Live Gold için 1 ve 3 aylık abonelik sistemleri tercih edilebiliyor ayrıca üçüncü parti mağazalardan 12 aylık üyelikler bulunabiliyor. Bakalım Microsoft, Xbox Game Pass ve Xbox Live Gold için gelecekte ne gibi adımlar atacak. Xbox Live Gold acaba sonlanacak mı? İlerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

 

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

3 Yorumlar

  1. Ben hep 15 liralık aldığım için beni etkilemeyecek olan hadise.

  2. Xbox Live Gold 12 aylık kod aldım fakat 6 aylık yüklendi neden acaba yardımcı olursanız sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir