Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft’un Yeni FPS Oyunu XDefiant Tanıtıldı

Ubisoft’un Yeni FPS Oyunu XDefiant Tanıtıldı

Ubisoft’un yeni oyunu Tom Clancy’s XDefiant, Tom Clancy serisinin taktiksel oyun çerçevesinden çıkan adrenalin dolu bir FPS oyunu olacak.

Ubisoft Tom Clancy serisine XDefiant ismiyle bir FPS oyunu daha ekliyor, ancak bu sefer taktiksel ve yavaş olmayacak, tam tersine hızlı ve adrenalin dolu bir Arena FPS olacak. Fragmanından görüldüğü üzere oynanış açısından Call of Duty’i andıran XDefiant, Tom Clancy serisinden tanıdığımız 4 farklı takımı seçerek oynanabiliyor: Echelon (Splinter Cell), Wolves (Ghost Recon), Cleaners (Division) ve Outcasts (Division).

XDefiant

6v6 formatıyla oynanacak olan XDefiant rekabetçi bir havadan ziyade oyun süresinin kısa olduğu arka arkaya oynanabilen, tam olarak da andırdığı oyun olan Call of Duty tarzında bir oyun olacak gibi gözüküyor. En dikkat çeken şey ise oynadığınız takıma özel olarak kullanabildiğiniz bazı özel mühimmatlarının olması. Etrafınızdaki düşmanları görmenizi sağlayan sınırlı kullanıma sahip küçük eşyalardan tutun, sizi takip eden ve dışarıdan gelen mermileri engelleyen bir kalkana kadar kullanabileceğiniz farklı eşyalar; ve Ubisoft’un “Ultra” olarak adlandırdığı maçın seyrini değiştirecek güçlü eşyalar da var.

Takımlara özel mühimmatların ve Ultra denilen özelliklerin olması herkesin aklında bu oyunun acaba bir hero shooter olup olmadığı sorusunu getirse de Ubisoft bu oyunun tam olarak da o sularda gezmediğini söylüyor. İlk önceliklerinin her zaman silah hissiyatı olduğunu da ekleyen Ubisoft bu özelliklerin birer yetenekten ziyade Call of Duty’den aşina olduğumuz İHA ya da adrenalin şoku gibi yardımcı mühimmatlar olacak.

XDefiant

Division, Splinter Cell ve Ghost Recon gibi oyunlarından takımlar olmasına rağmen XDefiant için Rainbow Six karakterleri ya da takımlarına dair herhangi bir bilgi şimdilik yok. Birbirinden tamamen farklı 2 oyun tipi olduklarından Rainbow Six karakterlerini dahil etmekten vazgeçmiş, ya da gelecekte oyuna katmayı düşünmüş olabilirler. Oyunun çıkış tarihi için ise kesin bir bilgi henüz verilmedi, ancak oyunun ilk test sürümü gelecek birkaç hafta içinde yapılacak. Sadece PC için düzenlenecek bu test için XDefiant’ın resmi sitesine buradan erişebilir ve oynamak için bir şans elde etmek için kaydolabilirsiniz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir