Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Bir Yakuza Live-Action Filmi Yapımda

Yeni Bir Yakuza Live-Action Filmi Yapımda

Sega’nın Sonic’den sonraki popüler oyunu Yakuza 2005’deki ilk çıkışından beri fazlasıyla popüler. Japonya’da Ryu ga Gotoku ismiyle yayılan oyun 15 yılda toplam 12 milyon birim satışına ulaştı. Seri, yeni oyunlarıyla PC oyuncularına da erişim imkanı sunarken popülerliğini gittikçe arttırarak satmaya devam ediyor. Bu sırada Japonya’da çıkışını yapmış yeni oyun Yakuza: Like a Dragon, uluslararası hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor. Sega ise hız kesmeden bir film planına başlamış durumda.

1212 Entertainment ve Wild Sheep Content ile ortak olan Sega, Japonya’nın neon sokaklarının arkasındaki suç hayatının anlatıldığı oyunu ekranlara geçirmeyi umuyor. 1212 Entertaintment bu film hakkındaki heyecanlarını Variety sitesiyle şöyle paylaşıyor: “Yakuza bize izleyicilerin nadiren gördüğü, benzersiz bir ortamda karmaşık karakterlerle zorlayıcı hikayeler yapmamız için bir oyun alanı sunuyor. Komedi ile karışık kinetik aksiyon, pek çok birleşik hikaye ve kefarete uzanan bir yolculuk ile Kazuma Kiryu efsanesi sinematik bir çekiciliğe sahip.

Yakuza

Hem derin bir hikayeye hem de mizahi elementlere sahip bu nefes kesen serinin ilk defa filminin çıkacağını söylersek yalan olur. 2007‘de Ryû ga gotoku: Gekijô-ban ya da Yakuza: Like a Dragon adıyla bilinen bir filmi zaten yapılmıştı. Yakuza 2‘yi konu alan film Majima‘nın göz bandının ters tarafta olması gibi bariz hatalara sahip. Buna rağmen izleyicileri eğlendirmeyi başarmış ve 6,2 puanla boş zamanda izlenecek bir film olmuştu.

Yeni film, duyurusunun erken çıkmasına rağmen henüz ilk aşamalarda. Film için ortaklığın oluşmasının ardından 1212 ve Wild Sheep senaryo için yazar bulmak adına kolları sıvadı. Film için henüz bir tahmini tarih belirtilmedi.

Yakuza Hakkında

Toshihiro Nagoshi‘nin yakuza hayatı ile ilgili bir oyun çıkarma isteğiyle hayata geçirilen seri 8 spinoff ve 2 remake olmak üzere toplam 18 oyuna sahip. RPG, aksiyon ve macera kategorilerinde bulunan serinin büyük bir kısmında Kazuma Kiryu‘yu yönettiğimiz ve klanlar arası veya içindeki problemlerle uğraştığımız Kamurocho sokaklarında hem drama hem de eğlence bulabilirsiniz. Farklı stillere ve ‘heat action‘ isimli özel saldırı hareketlerine sahip dövüş stilleri ile aksiyonu iliklerinize kadar hissetmek ya da eşsiz müzikleri ile kendinizi ritme bırakıp eğlenmek mümkün. Sadece Kiryu‘ya odaklanmayan seride yan karakterlerin de karmaşık iç dünyasına dalarak benzersiz bir deneyim yaşayabilir ve seriye kolaylıkla bağlanabilirsiniz.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir