Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Cyberpunk 2077 Güncellemesi Oyunun Çökmesine Neden Oluyor

Yeni Cyberpunk 2077 Güncellemesi Oyunun Çökmesine Neden Oluyor

Geçtiğimiz gün yayınlanan Cyberpunk 2077 güncellemesi oyunun çökmesine sebep oluyor. Detaylar haberimizde.

Cyberpunk 2077’nin felaketi andıran çıkış süreci devam ediyor. Oyun çıktıktan yaklaşık 1 ay sonra yayınlanan 1.1 sürümünden sonra Sokağın Aşağısında (Down on the Street) görevinde teknik problemler ortaya çıktı.

Cyberpunk 2077 1.1 Güncellemesi Nihayet Geldi

Birçok problemi çözmesi ve performansı iyileştirmesi beklenirken yeni yama yapımı daha da sorunlu bir hale getirdi. Cyberpunk 2077 güncellemesi öncesinde Takemura karakteri oyuncuyu aramıyor ve bu durum görevin devam etmesini engelliyordu.

1.1 güncellemesinden sonra Takemura’nın oyuncuyu aramama sorunu çözüldü. Fakat bu sefer de karakter telefonla arama yaptığında konuşmuyor ve görev ile ilgili bilgi vermiyor.

Bu durum ise ana hikayeyi kökten etkiliyor ve önceki kayıt dosyalarını yüklemek de maalesef işe yaramıyor. CD Projekt RED ise soruna dair geçici bir çözüm yöntemi paylaştı.

  • Takemura ve V’nin Wakako’nun ofisinden ayrılmadan önce kaydedilen noktaya geri dönün.
  • Ofise girmeden önce Takemura ile sohbetinizi tamamen bitirin.
  • Daha sonra menüye geçiş yapın ve zamanı 23 saat ileriye alın.

Oyuncular ise zaten tamamlanmamış bir oyuna para ödedikleri için oldukça kızgın. Üzerine bir ay sonra gelen bir güncelleme paketinin durumu çözmek yerine daha kötü hale getirmesi ise CDPR için yeni bir felaket anlamına gelebilir. 1.1 yamasının oyunu büyük oranda iyileştirmeye hazır hale getirmesi beklenirken bu tür sorunlara sebep olması gerçekten çok ilginç.

CD Projekt RED, bu şekilde devam ederse sadık kitlesini kaybedecek ve Cyberpunk 2077 için daha sonra yapacağı iyileştirmelerin de bir önemi kalmayacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir