Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Macera FPS Oyunu Graven 2021 Yılında Çıkış Yapacak

Yeni Macera FPS Oyunu Graven 2021 Yılında Çıkış Yapacak

Hexen 2 adlı yapımın ruhani devamı olarak adlandırılan Graven, geçtiğimiz gün yapılan Realms Deep etkinliğinde duyuruldu.

Doksanlı yılların sonunda çıkış yapan Hexen oyunlarına adeta bir saygı duruşu niteliğinde olan Graven, PS4, PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch, Xbox One ve PC platformları için duyuruldu. Karanlık fantazi türünde olan yapım için bir oynanış fragmanı yayınlandı.

Oyuncuları karanlık bir ortaçağ dönemine götüren Graven’de tarikatından kovulmuş bir rahibe hayat vereceğiz. Kafirlere karşı mücadele edeceğimiz yapımda 30’dan fazla güncellenebilir silah ve büyüyü kullanarak karanlık bir ortaçağ fantazyasında hayatta kalmaya çalışacağız.

Graven’in resmi bülteninde aşağıdaki açıklamalar paylaşıldı.

“Sırları ortaya çıkarmak ve yeni bölgelerin kilidini açmak için element büyülerini kullanarak bulmacaları çözün. Halka yardımcı olurken kardeşliğinize zarar veren kafirlerin kökünü kurutun. Toprağı adeta bir veba gibi kirleten kötülüklere karşı mücadele edin.

Oyunun geliştirici ekibi, 2021 yılında çıkış yapması planlanan oyun hakkında bir demeç verdi.

“Graven kafamızda sıklıkla hayalini kurduğumuz bir oyun olarak şekillendi. Bir karanlık fantazi serisi olan Hexen’in ruhani tamamlayıcısı, 1998 yılında Unreal Engine ile yapılsaydı nasıl görünürdü?

Bu soruya cevabımız Graven oldu. Umarız sizin cevabınız da aynı olur.

graven

Eski oyuncuların en çok sevdiği serilerden biri olan Hexen, Raven Software tarafından geliştirildi. Serinin o dönemdeki hayranları yeni Hexen oyununu beklese de serinin devamı bir türlü gelmedi. Realms Deep’in geliştirici koltuğunda oturduğu Graven ise Hexen’i andıran yapısıyla merakla beklenen oyunlar arasına girmeyi başardı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir