Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Metro Oyunu Çok Oyunculu Olabilir

Yeni Metro Oyunu Çok Oyunculu Olabilir

Metro 2033, Metro: Last Light ve büyük ses getiren Metro Exodus oyunlarının geliştiricisi 4A Games, Embracer Group tarafından satın alındı. Metro Exodus oyununun geliştiricisi 4A Games, Embracer Group tarafından satın alındı. Yeni Metro oyunu çok oyunculu olabilir.

Daha önce Nordic Games ve THQ Nordic adlarıyla bilinen şirket, 2019’dan beri Embracer Group adını benimsemiş durumda. An itibariyle 6 grup altında 43 stüdyonun sahibi olan Embracer Group son hamlesiyle Metro oyunlarına yeni bir soluk kazandırabilir.

4A Games: Yeni Metro Oyunu Çok Oyunculu Olabilir

Bu satın alımın ardından 4A Games CEO’su Dean Sharpe‘tan oyunseverleri heyecanlandıran açıklamalar gecikmedi. 4A Games’in Embracer ile birlikteliği bize bir çok oyunculu Metro oyunu getirecek. Sharpe, stüdyolarının şu anki amacının Metro serisine çok oyunculu bir oynanış adapte edebilmek olduğunu belirtiyor. Dean Sharpe daha önceden çatısı altında bulundukları Saber Interactive‘in ve şimdi de Emracer Group’un desteğini arkalarına almalarından dolayı memnun gözüküyor.

metro

Metro serisi nükleer kıyamet sonrası Moskova Metrosu içerisinde hayatta kalan bir grup insanın hikayesini temel alıyor. Gerek oyunlarda gerekse kitaplarda metro içerisinde kurulan Sovyetler ve Naziler gibi farklı organizasyonlarla karşılaşıyoruz . Kimi zaman bu organizasyonlar metronun karanlık ve korku dolu atmosferinde ana karakterimizin başına belalar açıyor. Mutasyon geçirmiş yaratıklar, suçlular, su baskınları ve radyasyon gibi türlü sıkıntılarla karşılaşılabilecek bu metro tünelleri bazen savaşlara, bazen hüzüne bazen de kahkahalara tanık oluyor. Her oyuncunun aklındaki soru: Online bir Metro oyunu bu atmosfere uyum sağlayabilecek mi? Oyun sadece yer altında mı geçecek yoksa yüzeyin yakıcı ışınlarına ve zehirli havasına karşı da mücadele edebilecek miyiz? Bu soruların hepsinin cevabını önümüzdeki günlerde almamız muhtemel.

metro-2033

Dmitry Glukhovsky Yeni Oyun Üzerinde Çalışıyor

Metro kitap serisinin yazarı Dmitry Glukhovsky ile yakın çalışmalarını sürdüren 4A Games, yazarın fikirlerini değerlendirmeyi ve senaryoda yardımını almayı ihmal etmiyor. Daha fazla Metro kitabı yazmayacağını açıklayan Glukhovsky bundan sonra hikayenin oyunlar veya başka projelerle devam edebileceğini hayranlarına duyurmuştu. Dolaşan söylentilere göre önümüzdeki yıllarda beyaz perdede bir Metro filmi de görebiliriz.

Geçtiğimiz sene yazarın bir Instagram paylaşımı oyunların Metro Exodus ile son bulmayacağını ve Dmitry Glukhovsky’nin çoktan yeni bir proje üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

2 Yorumlar

  1. Battle Royale de getirin kanka eksik kalmayın siz de. Sonra seri niye mahvoldu hüüüü diye Twitter’dan açıklama yaparsınız. Utanmayın ya getirin şu Battle Royale modunu.

  2. Biz zaten çok oynadık ya biraz da popüler kültür köleleri oynasın şu oyunu madem. Kendine iyi bak metro

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir