Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Nesil Konsollar Corona Nedeniyle Gecikebilir!

Yeni Nesil Konsollar Corona Nedeniyle Gecikebilir!

Yeni nesil konsolları duyuruldukları günlerden beri heyecanla beklemekteyiz. Yeni nesil konsollar yeoyeni özel oyunlar, yeni IP’ler, capcanlı konferanslar demek. E biz oyuncular da doğal olarak yeni nesil konsolları dört gözle, büyük kıvançla bekliyoruz. Ama tüm bu heyecan ve bekleyiş havasına rağmen, yeni nesil konsollarımız olacak olan PS5 ve XBX’lardan kötü haber geldi. Coronavirus denen bela maalesef oyun dünyasını hem de yeni nesil konsolları vurdu. Haberlere göre PlayStation 5 ve Xbox X Series, coronavirus sebebiyle piyasaya beklenenden daha da geç çıkabilir. 

Sebep tedarik sıkıntısı mı?

Oyun endüstrisi hakkında yaptıkları derin araştırmalarla tanıdığımız Dfc Intelligence tarafından yayınlanan yeni nesil konsollar hakkındaki rapora göre; Playstation 5 ve XBOX Series X‘in 2020 yılında bir lansman gerçekleştirmesi bile mümkün olmayabilir.

Yeni Nesil Konsollar Corona Nedeniyle Gecikebilir!

Dfc Intelligence‘ye göre; PlayStaton 5 ve XBOX Series X‘lerin pazara yeterli miktarda girememe ihtimali olması ve bunun sonucunda da konsol fiyatlarının beklenenden daha da uçuk olması bu olumsuz gelişmelerin altında yatan sebeplerden biri. Coronavirus’un neden olduğu çalkantılı ekonomik vaziyetin oyunculara ve oyun dünyasına dahi bedeli maalesef büyük olacakmış gibi gözüküyor.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir