Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Snapshot, Minecraft Madenlerinin Görsellerini Değiştirecek

Yeni Snapshot, Minecraft Madenlerinin Görsellerini Değiştirecek

Minecraft’ta geri bildirim yoluyla işleyen güncellemelere snapshot deniyor. Yeni snapshot Minecraft madenlerinin görünümünü değiştiriyor.

Minecraft 21w07a snapshot ile madenlerinin görünümünü güncelleyecek. Uzun bir süredir aynı doku paketine sahip olan altın, demir, kızıltaş, kömür ve bakır madenlerinin görünümü değişecek. Aşağıda yer alan ekran görüntülerinde her bir madenin kendine ait yeni görseller kazanacağı anlaşılabiliyor.

Demir madeni basitçe mavi pikseller ya da altın madeni birtakım sarı çizgilerden oluşmayacak. Yeni snapshot Minecraft madenlerine daha hoş bir görünüm kazandırırken aralarına bir yenisini daha ekleyecek. Fakat elmas maden bloğunun görünümü ile aynı kalacak. Güncellemelerin arkasındaki ekip elmas madenine bir güncelleme yapmama kararı aldı. Bu kararın arkasındaki sebep ise elmas madeninin kendine has görünüşünün ikonik hale gelmesi oldu.

snapshot minecraft

Minecraft’ta elmas bulma ve bir elmas madeniyle ilk karşılaşma süreci oyuncular için en keyifli ve sembolik anlardan biri olarak görülüyor. Dolayısıyla Mojang yıllardır aynı kalan madene herhangi bir grafiksel cilalama yapmayacak.

Normal bir taş bloğundan çok da farklı olmayan Grimstone yeni içerik paketiyle oyuna eklenecek. Derin madenlerde bulunabilecek olan Grimstone taş bloğuna göre daha sert bir şekilde kazılacak fakat aynı işlevi görecek. Oyuncular bu maden ile üretim de yapabilecek.

Minecraft snapshot 21w07a ise bu yılın yaz aylarında çıkış yapacak. Oyun dünyasının en sağlam üyelerinden biri olan Minecraft, snapshot adı verilen bu güncellemelerle sürekli taze kalmaya ve yeni içerikler sunmaya devam ediyor. Küçük çapta değişiklikleri bünyelerinde barındıran snapshot paketleri ise yakın zamanda beklenen Caves and Cliffs Update güncellemesi için bir zemin hazırlıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir