Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Telltale Oyunu The Expanse, Gamescom 2022’de Duyuruldu

Yeni Telltale Oyunu The Expanse, Gamescom 2022’de Duyuruldu

Telltale’in ellerinden çıkacak olan oyun The Expanse için Gamescom etkinliğinde bir hikâye fragmanı yayımlandı.

Gamescom 2022’nin açılış gecesi etkinliği birçok sürpriz duyuruya sahne oldu. The Expanse bunlardan bir tanesiydi. Telltale’in aynı isimli diziden uyarlayacağı bu oyun, oyuncuların ilgisini çekmeyi başardı.

The Expanse, temelinde bir bilim kurgu-korku oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Telltale’den bekleyebileceğimiz üzere karakterlere ve diyaloglara yoğunlaşan bu eserin fragmanında yine beklendiği üzere bazı önemli kararlar verebileceğimizi görüyoruz. Bu kararların hikâyeyi nasıl etkileyeceğini ise oyunun çıkışında hep birlikte göreceğiz.

The Expanse’in hikâye fragmanını ve oyun ekibinin düşüncelerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Fragmanda oyunun nasıl bir evrende yer aldığını görüyoruz. Mahvolmuş, parçalara ayrılmış uzay gemileri arasında gidip gelirken toplanmayı bekleyen ganimetleri arayan bir “scavenger”, yani leşçiyiz oyunda. Ekmeğimizi kazanmaya çalışırken hâliyle bu yolda canını vermiş diğer insanları görüyoruz, onların cesetleri arasında yaşıyoruz hikâyemizi.

Fragmanda ana karakterimizin içinde bulunduğu durumlara bakınca Telltale’in yeni oyunu, oyunculara etik bağlamda oldukça zorlu kararlar sunacak gibi görünüyor.

Oyun, uzayda geçtiği için yerçekimsiz ortamın mekaniklerine sahip olacak. Oyun direktörü Stephan Frost, bu durumun kendisini heyecanlandırdığını ve The Expanse evreninin hikâye anlatımı için oldukça fazla imkân sunduğunu söyledi. Frost, bununla birlikte türü geliştirmek istediklerini ve oyunculara pasif bir izleyici deneyiminden ziyade kendilerini heyecanlandırabilecek bir eser sunmak istediklerini ekledi.

2023 yılının yazında çıkması planlanan The Expanse için herhangi bir platform duyurusu yapılmadı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir