Anasayfa > Oyun Haberleri > Yerli Kutu Oyunu Crew / Fix For Survive’a İlk Bakış

Yerli Kutu Oyunu Crew / Fix For Survive’a İlk Bakış

Çoktan raflardaki yerini alan yeni yerli kutu oyunumuz Crew / Fix For Survive o ufacık kutunun içine eğlence ve heyecanın yanında işbirliğini de sığdırıyor. İyisi mi biz lafı daha fazla uzatmayalım ve Crew / Fix For Survive neler vadediyor, ilk bakışımızı atalım.

Kutu oyunlarına bayılıyoruz! Arkadaşlar ve aileyi bir araya getirmenin yanında yeni girilen ortamlarda da harika bir ice-breaker etkisi gösteren kutu oyunlarına rağbet de son yıllarda epey arttı. Tecrübeli kutu oyunu hayranlarının belki çoktan kulağına gitmiştir ancak yeni yerli kutu oyunu Crew / Fix For Survive geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini de aldı. Hal böyleyken biz de ilk bakışı atmasak olmaz diye düşündük. BAG Games ekibinin ellerinden çıkan oyun genelde alıştığımızın aksine rekabeti değil, bu kez işbirliğini ön plana koyuyor.

Crew / Fix For Survive

Peki Crew / Fix For Survive Neler Vadediyor?

Öncelikle oyunumuzun hikayesinden başlamamız gerek. Bir takım araştırmalar için sonsuz uzayda yol alan üç araştırma gemisi için işler ne kadar ters gidebilir ki? Fakat ikisi için olaylar pek de iyi sonuçlanmamış ve bu gemiler bilinmeyen bir sebepten ötürü havaya uçmuş. Ancak şanslıyız. Biz ağır yara alsa da hala seyrine devam edebilen üçüncü gemideki mürettebattan biri olarak tek parçayız. Fakat ortada –elbette- bir problem var zira tüm bu süreçten sağ salim çıkabilmek adına önce gemimizi onarmamız gerek. Bunun için bize lazım olan şeyler ise elbette malzeme ve birkaç yardımcı el. Neyse ki şanslıyız, biz haricinde kazadan kurtulan başkaları da var.

Bu noktada oyundaki karakterlere ve yapabildiklerine de odaklanmamız gerekiyor. 4-5 oyuncu ile oynanan oyunumuzda her biri farklı özelliklere sahip 5 karakterimiz var. Bu karakterler gemi içerisindeki görevlerini yerine getirerek hem güvende kalmamızı sağlıyor, hem de bize kurtuluşa giden yolu aksiyonları ile aralıyorlar. Kısacası en başta da söylediğimiz gibi işbirliği Crew / Fix For Survive’da hayati önem taşıyor. Kaynaklarla ise gemimizi onarmanın yanında görev boyunca ilerlememize yardımcı olacak çeşitli aletleri de karakter sınıfımıza göre üretebiliyoruz ancak bunların ne olduğunu ve karakterlerimizi söylemeyelim ki minik de olsa bir spoiler yemeniz tehlikesinden uzaklaşalım.

Elbette biz ekibimizle birlikte gemiyi tamir edip hayatta kalmaya çalışırken her şey günlük gülistanlık da değil. Biz bir yandan koşturup sorunların üstesinden gelmeye çalışırken felaketler de peşimizi bırakmıyor ve bunları mümkün olduğu kadar hızlıca halletmemiz gerekiyor. Ancak ufak bir tüyo, oyunun zorluk derecesini rehberdeki adımları takip ederek düşürebilirsiniz. Kısacası oyun bizlere partimizin yeterliliklerine göre oyunu en baştan hangi zorlukla oynayacağımızı da seçme şansı sunuyor.

Crew / Fix For Survive

Son Sözlere Gelecek Olursak…

Crew / Fix For Survive tam da arkadaşlarla bir araya gelmişken ortamı şenlendirecek o oyun zira partinizin işbirliğinin tadını alması dahi tekrar tekrar oyun turları yapmak istemeleri için yeterli bir sebep olacak. Bunun yanında işin için sürpriz faktörü, yetenekleri kendilerine has farklı karakterler ve elbette oyunun sürükleyici yapısı da girince saatlerin nasıl geçtiğini anlamamanız olası.

Bahsetmeden geçemeyeceğiz ancak bu oyun bize biraz Among Us, biraz Dead Space’i anımsattı fakat işin içine kattığı mekanikler Crew / Fix For Survive’ı hepsinden ayırıyor. Üstelik oyun hem bu hobiye yeni başlayanlar, hem de veteran kutu oyunu hayranlarını mutlu edecek şeyler sunuyor. E daha ne olsun!

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir