Anasayfa > Oyun Haberleri > Yerli Oyun Firması 1.8 Milyar Dolara Satılıyor

Yerli Oyun Firması 1.8 Milyar Dolara Satılıyor

Ülkemizde faaliyetlerine devam eden Peak, 1.8 Milyar Dolarlık dev bir exit yapma aşamasında. Şirketin hisselerinin yeni sahibiyse Zynga olacak.

Bu satıştan bir süredir, net olmayan rakamlarla bahsediliyordu. Tabii durum Webrazzi özel haberi ile açıklığa kavuşana kadar. Arda Kutsal’ın yayınladığı yazı birçok noktaya ışık tutarken, farklı bilgileri de bize aktarıyor. Habere göre Peak, daha önce de şirketin küçük bir kısmını satın alan Zynga’ya tam anlamıyla satışını gerçekleştirecek. Tutar ise oldukça şaşırtıcı. 1.8 ya da 1.7 Milyar Dolar gibi dev bir rakam bekleniyor.

Mobil oyunlar üzerine çalışan şirket için eğer bu rakamla satış gerçekleşirse, Türkiye’nin internet mecrasında gerçekleştirdiği en büyük satış olacak. Daha önce Yemeksepeti 589 Milyon Dolar ve Trendyol ise 728 Milyon Dolar değerlendirmesiyle satılmıştı. Yani iki satışın toplamı dahi Peak’e pek yaklaşamıyor. Bu da mobil oyun sektörünün büyüklüğünü tekrardan gözler önüne seriyor.

Peak Hangi Oyunlara Sahip?

Toon Blast ve Toy Blast isimli iki oyun ile uygulama marketlerinde uzun süredir zirvede yer alıyor. Ayrıca daha önce şirketin sattığı bir diğer oyunsa yine Zynga tarafından alınan Okey oyunuydu. Zynga ise Amerikalı bir şirket ve halka açık rolüyle tanınıyor. Satın alımlarını ise kendi hisse sahiplerine de duyurmak amacıyla basın ile paylaşıyor. Yani eğer bir satış gerçekleşirse net rakamı da sizlerle paylaşabiliriz.

Peak’i Nereden Hatırlıyorsunuz?

Geçtiğimiz sene ulusal kanalları ve İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki reklam panolarını kapattırıp uzun bir süre reklamlarını yayınlamışlardı. Ulusal kanalların tamamında, aynı anda yayına giren reklamın da, afişlerin de tek amacı Peak’in eleman arıyor olmasıydı. Bu da ülkenin gördüğü en önemli gövde gösterilerinden birisi olmuştur diyebiliriz. Biz o gün reklamlar yayınlanırken bir otelde Peak’in etkinliğine katılmıştık. Ana akım medya mensupları “Bu kadar da değerli olamazsınız.” minvalinde sorular yöneltiyordu. Şirketin kurucusu olan Sidar Şahin bu satışıyla birlikte bu sorulara da en güzel cevaplardan birisini vermiş olacak. Evet, oyun sektörü Türkiye için gerçekten de bu kadar değerli.

Son 3 yılda Masomo, Gram Games, Peak gerçekten de önemli satışlarla ülkeye giren döviz üzerinde çok önemli bir rol oynadı. Eminiz ki gelecekte de benzeri satışlarla ve başarılı adımlarla Türk oyun geliştiricileri gururumuza gurur katmaya devam edecekler. Biz hepsini çok seviyoruz. Peak’in reklam filmini de aşağıya bırakıyoruz. İyi seyirler.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir