Anasayfa > Oyun Haberleri > Fortnite, Apple ve Google’a Dava Açıyor

Fortnite, Apple ve Google’a Dava Açıyor

Dünyada büyük oyuncu kitlesine sahip Fortnite oyununun yapımcısı Epic Games, perşembe günü oyunu App Store ve Play Store’dan kaldıran teknoloji devlerine dava açıyor. 

Apple ve Google yetkilileri, geçtiğimiz gün Epic Games’in “Apple ve Google ödeme kanallarının dışına çıkarak kullanıcıları oyun içi para birimi almaya yönlendiren bir yol duyurduğu ve prosedürü ihlal ettiği” gerekçesi ile Fortnite’ı bu platformlardan kaldırmıştı.

Epic Games, Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’ne 60 sayfayı aşan bir şikayetname ile başvurarak Apple ve Google hakkında resmen dava açtı. Davanın avukatlarından biri ise Obama döneminde Adalet Bakanlığı’nın tekel karşıtlığı biriminde yer alan Christine Warney. Bu Epic Games için büyük bir avantaj olacağa benziyor.

Olaylar zinciri, Epic Games’in Fortnite oyuncularına oyun içi satın alımlarını direkt olarak Epic’ten yapmaları halinde %20 indirim teklif etmesi ile başlamıştı.

Detaylar için:

Fortnite, App Store’dan kaldırıldı!

Davayı etkileyecek başka bir kritik nokta da, Epic Games’in iddiasına göre Google’ın telefon üreticileri OnePlus ve LG’ye baskı yapması. İddiaya göre Epic Games ve OnePlus, OnePlus telefonlarının Fortnite için özel bir launcher uygulaması yüklü olarak satışa sunulması üzerine bir anlaşmaya varmıştı ve Google OnePlus’a baskı yaparak anlaşmanın uygulanmamasını istedi. Epic Games, Google’ın aynı davranışı LG ile benzer bir anlaşma planında da gösterdiğini belirtiyor.

OnePlus Fortnite

Gözlemlediğimiz üzere bu dava, serbest ticaret ilkeleri üzerinden ilerleyecek. Apple ve Google, satış platformlarının özel mülk olduğunu dolayısıyla kimin nasıl satış yapacağına karar verebilecekleri argümanı ile, Epic Games ise kendi uygulamasını kullanarak istediği ödeme yöntemini kullabileceğini, birçok uygulamanın da kullandığını sunarak mahkemeyi ikna etmeye çalışacak.

Hakkında Alpgiray SELİM

18 yaşında, oyunu modern dünyanın vazgeçilmez bir eğlence aracı ve uluslararasılaşma platformu olarak gören birey, öğrenci.

Bir Yorum

  1. Epic Games’in sonuna kadar arkasındayım bu olayın. Adamların kendi oyunu istedikleri gibi bir ödeme sistemi getirebilirler çünkü kullanıcı dostu olmak istiyorlar. Ve sundukları argümanlar da bana göre haklılıklarını gayet ön plana çıkarıyor. Kendilerini piyasanın Allahı olarak benimseyen Apple ve Google’a sağlam bir şamar olur bu. Umarım bu dava bir olaylar zincirine sebebiyet verir de diğer firmalar da gaza gelip bunların aslında dokunulmaz olmadıklarını göstermiş olurlar. Apple özellikle sağlam bir şamarı hak ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir