Anasayfa > Oyun Haberleri > 2020 BAFTA Oyun Ödelleri İçin Kazananlar Belli Oldu

2020 BAFTA Oyun Ödelleri İçin Kazananlar Belli Oldu

British Academy Games Awards, yada daha aşina olduğumuz adıyla BAFTA oyun ödüllerinde bu yılın kazananları belli oldu. Detaylar haberimizde. 

Tam 16 yıldır düzenlenen ve her sene oyun sektörünün en iyilerinin ödüllendirildiği BAFTA Oyun Ödülleri bu yılki sahiplerini buldu. 18 farklı kategoride ödüllerin dağıtıldığı tören bu sene neredeyse tüm dünyayı etkisi altına almış olan COVID-19 salgını sebebiyle internet üzerinden düzenlenen canlı yayın vasıtası ile gerçekleşti.

Oyun dünyasının en saygın ve prestijli ödülleri arasında gösterilen British Academy Games Awards‘da bu sene En İyi Oyun kategorisinde ödülün sahibi ise Outer Worlds oldu. Outer Worlds bu kategoride Control, Untitled Goose Game, Sekiro: Shadows Die Twice, Disco Elysium ve Luigi’s Mansion 3 gibi rakiplerini geride bırakarak ödüle uzanmayı başardı. Outer Worlds bunun dışında En İyi Oyun Tasarımı ödülünü de kazanmayı başardı.

BAFTA oyun

Halk oylaması ile verilen Yılın Mobil Oyunu kategorisinde ise ödüle uzanan oyun Call of Duty: Mobile oldu. Bunlar dışında Teknik Başarı ödülü Death Stranding‘e, Başrol Performansı ödülü Life is Strange 2‘deki performansı ile Gonzalo Martin‘e, Yardımcı Rol Performansı ödülü Control‘de gösterdiği performans ile Martti Suosalo‘ya, Hikaye Anlatımı ve Müzik ödülleri Disco Elysium‘a gitti.

Birçok dalda ödüle aday gösterilen Control hiçbir dalda ödül kazanamayarak hayranlarda hayal kırıklığı yarattı. Bunun dışında Disco Elysium ve Untitled Goose Game Outer Worlds ile birlikte gecenin en dikkat çeken isimleri oldular.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir