Anasayfa > Oyun Haberleri > 2K Games NFL Oyunları Yapmaya Tekrar Başlıyor!

2K Games NFL Oyunları Yapmaya Tekrar Başlıyor!

Son NFL oyununu 2005’te yaptıktan sonra sahneyi tamamen EA’in Madden serisine bırakan 2K Games, NFL oyunları yapmaya tekrar başlıyor.

2005’te Amerikan futbolu oyunu yapmayı bırakıp daha çok NBA 2K ve WWE 2K serilerine odaklanarak basketbol dalında EA’in NBA Live serisiyle yüksek bir çekişme içinde olan 2K Games, NFL serisini yeniden başlatacak. NBA Live serisinin bu seneki de dahil olmak üzere birçok oyununu iptal ettirecek kadar başarılı olan NBA 2K serisinin ardından Amerikan futboluna geri dönen 2K Games, EA’in Madden serisinin tahtını tehdit ediyor.

2k games nfl

2K Games, konuyla ilgili basın açıklamasında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“NFL ve 2K, gelecekte çıkacak olan birçok oyunu kapsayan ve birkaç yıl sürecek olan bir ortaklık açıkladı. Bu ortaklık, futbol temalı oyunların 2K’in büyük spor oyunları ve orijinal fikrî mülkiyetle dolu deposuna döneceğinin ve NFL’in video oyunu mülkiyetinin çoğalacağının bir belirtisi.”

2K Games, oyunların simülasyon türünde olmayacağını söyledi. Yani 2K’in oyunları Amerikan futbolu kategorisinde Madden’a rakip olarak çıksa bile kendisiyle aynı tarzda olmayacak.

“Oyunlar simülasyon olmamakla birlikte futbol oyunu deneyimleri yaşatacak. Oyunların isimleri, geliştiricileri ve çıkış tarihleri daha sonra açıklanacak olsa da 2K projelerin erken geliştirme aşamasında olduğunu ve 2021 yılında çıkmaya başlayıp Take-Two şirketinin 2022 malî yılında devam edeceğini onaylıyor.”

Gelecek olan oyun veya oyunlarda monoton bir Amerikan futbolu deneyiminden ziyade NBA Playgrounds tarzı bir spor eğlencesi yaşayacağız gibi gözüküyor. Gelecekte gelişmeler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir