Anasayfa > Oyun Haberleri > A Plague Tale: Requiem 2022’de Geliyor

A Plague Tale: Requiem 2022’de Geliyor

A Plague Tale: Innocence oyununun devamı A Plague Tale: Requiem için ilk fragman paylaşıldı, oyun gelecek sene bizlerle olacak.

Asobo Studio’nun geliştirdiği A Plague Tale: Innocence, nefes kesen hikâyesiyle gönlümüzde taht kurmuştu. Engizisyon askerleri tarafından kovalanan iki kardeşin acıklı hikâyesini anlatan oyunun devamı uzun süredir bekleniyordu. E3 2021 kapsamında düzenlenen XboxBethesda sunumuyla birlikte A Plague Tale: Requiem resmi olarak duyuruldu. Duyuru fragmanıyla birlikte oyunun hangi yılda çıkacağını da öğrendik. Paylaşılan fragmanda ikinci oyunun hikâyesine ve oynanışına dair ufak fikirler edindik.

A Plague Tale: Innocence’ın hikâyesini devam ettirecek olan oyun için paylaşılan tanıtım fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

A Plague Tale: Requiem Tanıtım Fragmanı

Video, tahminen Amicia’nın konudan habersiz biriyle fareler üzerine konuşmasıyla başlıyor. Amicia, gerekirse kardeşi için ölebileceğini belirtiyor. Yıkık şehrin ortasında Amicia’ya doğru hücum eden fareler tam ona yaklaşmışken Hugo gözünü açıyor. Video, Hugo’nun bulunduğu mükemmel adanın gösterilmesiyle son buluyor.

“Duygusal ve nefes kesici bir mücadeleye atıl. Amicia ve kardeşi Hugo’ya bu acımasız, kayıtsız dünyada hayatta kalmak için gerekeni yaptıkları yeni vahim maceralarında eşlik et.”

Fragmanda ilk oyundan bazı karakterlerin mevcut durumlarıyla birlikte bazı yeni karakterleri de görüyoruz. Amicia ve Hugo’nun evrim geçirmeseler de büyümüş olmaları ise dikkat çekici. Amicia biraz daha sert, haşin gözükürken Hugo’yu saf çocuk halinden biraz olsun kurtulmuş görüyoruz. Amicia ve Hugo’nun bulunduğu yerlerin farkını göz önünde bulundurursak yine bu iki karakteri oynayacağımızı, ama maceraları farklı yerlerde sürdüreceğimizi söyleyebiliriz. Videoda gösterilenler sadece Hugo’nun aklından geçenler de olabilir, fakat kendisinin doğaüstü güçlerini göz önünde bulundurursak bu düşük bir ihtimâl. Bunlarla ilgili herhangi bir resmî açıklamaya henüz sahip değiliz. Bakalım A Plague Tale serisi bize hikâye ve oynanış açısından nasıl bir devam oyunu sunacak?

A Plague Tale: Requiem Çıkış Tarihi

A Plague Tale serisinin ikinci oyunu, 2022 yılında Xbox Series X / S, PC ve PS5 için piyasaya sürülecek. Oyun, çıkışıyla birlikte PC için, konsol için ve bulut için Xbox Game Pass kütüphanesinde de yerini alacak. Oyunun fiyatı hakkında ise henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir