Anasayfa > Oyun Haberleri > AAA Kalitesinde Bir Call Of Duty Mobile Geliyor

AAA Kalitesinde Bir Call Of Duty Mobile Geliyor

Activision, Call of Duty serisinin yeni oyunu ile birlikte AAA kalitesinde bir Call of Duty Mobile oyunu hazırlandığını açıkladı.

Call of Duty serisi her yıl oyuncuları yeni bir oyunla karşılıyor, ancak bu senenin son çeyreğine neredeyse girmek üzere olmamıza rağmen bu senenin Call of Duty’si ile ilgili neredeyse hiçbir bilgimiz yoktu. Neyse ki Activision‘ın yaptığı yeni açıklamada bu senenin sonlarında çıkması beklenen ve isminin Call of Duty: Vanguard olması beklenen oyunla ilgili bazı yeni haberler aldık. Warzone ile ilişkisinin nasıl olacağı ve hikaye modunun var olup olmayacağı ile ilgili soruları cevaplarken, aynı zamanda şaşırtıcı bir haberle mobil oyuncular için Activision Mobile adında bir alt firma kurulduğunu ve bu firmanın AAA kalitesinde yeni bir Call of Duty Mobile üzerinde çalıştıkları açıklandı.

Call of Duty: Warzone, WWII Temalı Bir Haritayla Karşımıza Çıkabilir

Call of Duty: Vanguard için yapılan açıklamalarda Activision oyunun temasının hayranlarının sevdiği ve aşina olduğu bir temadan ilerlediğini, ve önceden yapılan açıklamaların aksine yeni oyunun tıpkı Black Ops: Cold War gibi Warzone ile beraber yürüyeceğini belirtti. Oyuncuların aşina olduğu ve sevdiği bir temada ilerlemekten kasıtları büyük ihtimalle önceden de sızdırılan 2. Dünya Savaşı temasında bir oyun olması yönünde bir açıklama.

Haberin mobil oyuncularımızı ilgilendiren kısmına gelecek olursak, Activision’ın yaptığı açıklamada kullandığı “AAA kalitesi” gerçekten de çok iddialı bir yorum. Buna rağmen Call of Duty Mobile‘ın kısa bir süre içerisinde ne kadar çok geliştiğini göz önünde bulundurunca çok da imkansız görünmüyor. Activision’ın kendi içinde Call of Duty serisinin mobil için devam etmesine odaklanan bir alt firma kurması da üstünde standart bir AAA projesi gibi çalışıldığının bir kanıtı. Ancak bir gerçeği de ortaya koymak lazım, bu oyun büyük ihtimalle telefonunuzda devasa bir yer kaplayacak.

Bundan birkaç sene önce mizah aleti olarak kullanılan mobil oyunculuğun şimdi Activision gibi şirketler tarafından bu denli ciddiye alınması, üstüne oyun dünyasının en efsane serilerinden biri olan Call of Duty serisinin bu platformda bir AAA oyunu olacak olması gerçekten hayret verici. Teknolojinin ve oyun dünyasının bu denli hızlı değişmesine ayak uydurmak ne kadar zor olsa da bu yenilikler oyun dünyasının ne denli geliştiğini de tekrar gözler önüne seriyor.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir