Anasayfa > Oyun Haberleri > Activision Blizzard Cinsel Taciz ve Cinsiyetçilikle Suçlanıyor

Activision Blizzard Cinsel Taciz ve Cinsiyetçilikle Suçlanıyor

Oyun dünyasının devlerinden olan Activision Blizzard cinsel taciz ve cinsiyetçilik suçlamaları ile davalık oldu. Detaylar haberimizde.

Activision Blizzard‘ın başı görünüşe göre büyük dertte. Kaliforniya’da resmi makamlarca açılan bir davada şirket cinsiyet ayrımcılığı ve şirket içi cinsel taciz suçlamaları ile karşı karşıya. Açılan davada Activision Blizzard‘a yöneltilen suçlamalar arasında oldukça ciddi ithamlar yer alıyor. Bu ithamların başında ise kadın çalışanların aynı mevkide çalıştıkları erkek çalışma arkadaşlarından daha az maaş aldıkları ve çok daha zor terfi ettikleri suçlamaları geliyor. Bunun yanı sıra şirket içindeki erkek egemen kültürün gizliden gizliye desteklendiği ve hatta teşvik edildiği de mahkeme dosyasında kendine yer bulmuş olan suçlamalar arasında.

Activision Blizzard cinsel taciz

Activision Blizzard cephesinden yapılan bir açıklama ile tüm bu suçlamalar reddedilmiş olsa da konu o kadar da kolay kapanacak gibi görünmüyor. Zira tüm bunlara ek olarak Activision Blizzard şirket içi cinsel taciz olayları ile de suçlanıyor. Dosyada şirkette çalışan kadınların sözlü ve fiziksel olarak cinsel saldırılara maruz kaldıkları açıkça ifade edilmiş durumda. Şirketin en önemli oyunlarından olan World of Warcraft‘ta çalışan kadınlar erkek çalışma arkadaşları ve üst rütbeli çalışanlardan aşağılayıcı yorumlar ve tecavüz imalı yergiler aldıklarını belirtmiş vaziyetteler. Ayrıca bir şirket çalışanı kadınları dış görünüşlerine göre işe almakla da suçlanıyor.

Riot Games CEO’su Cinsel Taciz Davası ile Karşı Karşıya

Erkek egemen bir alan olan video oyun endüstrisi içerisindeki bu gibi cinsiyetçi davranışların ilk görüldüğü şirket maalesef Activision Blizzard da değil. Şirket her ne kadar iddiaları yalanlamış olsa da son sözü yargı söyleyecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir