Anasayfa > Oyun Haberleri > Riot Games CEO’su Cinsel Taciz Davası ile Karşı Karşıya

Riot Games CEO’su Cinsel Taciz Davası ile Karşı Karşıya

Riot Games CEO’su Nicolo Laurent eski asistanı tarafından cinsel taciz suçlaması ile mahkemeye verildi. Detaylar haberimizde.

League of Legends ile oyun dünyasına adım attıktan sonra VALORANT ile ortalığı kasıp kavurmaya devam eden Riot Games’in adı bu kez başarıların çok daha farklı bir şey ile gündemden. Riot Games CEO’su Nicolo Laurent 2020 yılının Haziran ayında işten kovulan eski asistanı Shardon O’Donnell tarafından cinsel taciz ile suçlanıyor. O’Donnell şirketten kovulmasının nedeni olarak da Laurent‘e karşılık vermemesini göstermiş vaziyette. Eski asistanın iddialarına göre Laurent kendisine sözlü olarak pek çok kez tacizde bulunmuş. ”Evde yalnız kalsak benimle başa çıkabilir miydin?” gibi sözler ile taciz edildiğini söyleyen eski asistan ayrıca CEO’nun cinsiyetçi yaklaşımına da dikkat çekmiş durumda. CEO’nun Riot Games çalışanı olan kadınlara pandeminin beraberinde getirdikleri ile birlikte iyice artan stres ile başa çıkabilmek için çocuk yapmalarını tavsiye ettiği de iddialar arasında. Bu noktada Riot Games‘in daha önce de cinsiyetçilik ile suçlandığını ve kadın çalışanlarına tazminat ödemeyi kabul ettiğini hatırlatmakta fayda var.

Riot Games cinsel taciz

Shardon O’Donnell kanadından Nicolo Laurent‘e yönelik olarak yapılan suçlamalardan bir diğeri ise kendisinin öğle molalarını kısıtladığı yönünde. Kendisinden herhangi bir biçimde karşılık alamayınca CEO’nun bu yola başvurduğunu ifade etmiş olan eski asistan ayrıca fazla mesai ücretlerinin de ödenmediğini dile getirmiş durumda. İddialar üzerine açıklamalarda bulunan Riot Games sözcüsü ise iddiaları yalanlamış durumda. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamalara göre O’Donnell‘ın işine şirket içerisinde en az sekiz farklı kişiyi rahatsız ettiği gerekçesi ile son verilmiş durumda. 

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir