Anasayfa > Oyun Haberleri > Activision Yeni Mobil Stüdyo Kurdu: Warzone Mobile Yolda Olabilir

Activision Yeni Mobil Stüdyo Kurdu: Warzone Mobile Yolda Olabilir

Call of Duty geliştiricisi Activision, kendi kapsamında mobil oyunlar geliştirecek, Activision Mobile adlı bir stüdyo kurdu. Stüdyonun ilk oyununun Warzone Mobile olma ihtimali oldukça yüksek.

Activision’ın kurduğu bu yeni stüdyo, tamamen mobil oyunlara odaklanacak. Açılan iş ilanına göre bu stüdyo Santa Monica / Kaliforniya’da bulunacak ve “dünyadaki en iyi AAA mobil” oyunlarını geliştirmeye odaklanacak. Bu stüdyodan çıkacak olan ilk oyunun Warzone Mobile olma ihtimali ise oldukça yüksek görünüyor.

İlginizi Çekebilir: VALORANT Mobil Resmi Olarak Duyuruldu

Warzone Mobile Yolda Mı?

Daha önce gelen duyumlar ve mevcut iş ilanındaki ipuçları Warzone’un bir mobil versiyonunun yolda olduğuna işaret ediyor.

Eylül 2020’de paylaşıp silinen iş ilanı, “WZM” kodlu bir projede, Call of Duty serisinde olacak AAA bir mobil oyun için çalışacak birini arıyordu. WZM kısaltmasının Warzone Mobile olma ihtimali oldukça yüksek.

Buna ek olarak yeni açılan stüdyonun aradığı kişinin de yeni bir AAA Call of Duty mobil oyunu üzerine çalışması gerektiğini belirtelim. Activision, oyun sektöründe beş yıllık tecrübesi bulunan bir kıdemli yapımcı arayışında.

Activision’ın bir diğer mobil Call of Duty oyunu olan CoD Mobile’ın oldukça başarılı olduğu da su götürmez bir gerçek. Oyun, geçtiğimiz ayda dünya çapında 500 milyon indirmeyi aşmayı başardı.

Activision’ın COO’su Danial Alegre, daha önce yaptığı bir toplantıda bütün serileri mobile getirme niyetinde olduklarını açıklamıştı.

Bütün bunları birlikte düşününce Activision’ın yeni açtığı mobil stüdyonun ilk oyununun Warzone’un mobil versiyonunun olması gayet olası gözüküyor. Halihazırda oldukça fazla oyuncuya sahip olan Call of Duty: Warzone, bakalım mobil platformlara çıkarsa CoD Mobile kadar başarılı olabilecek mi?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir