Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT Mobil Resmi Olarak Duyuruldu

VALORANT Mobil Resmi Olarak Duyuruldu

VALORANT geliştiricisi Riot Games, oyunun birinci yıl dönümünde mobil versiyonu resmi olarak duyurdu.

Riot Games, VALORANT’ın birinci yılını bazı müjdelerle kutluyor. Popüler FPS oyununun bir yıl içerisinde aylık ortalama 14 milyon oyuncuya ulaşmasının ardından Riot Games müjdeyi sundu. VALORANT, sonunda mobil cihazlara da çıkacak. Birinci yıl kutlamaları kapsamında VALORANT’a bir ay boyunca sürecek bir etkinlik de eklenecek.

VALORANT Mobil Yolda!

Riot Games, VALORANT’ın mobil versiyonunun yolda olduğunu duyurdu. Daha önce ortaya çıkan bazı ipuçları bize bu haberin yolda olduğunu göstermişti, fakat yapılan resmi açıklamayla birlikte VALORANT Mobil kesinlik kazanmış oldu. Riot’un yaptığı açıklamada mobil versiyon hakkında detaylı bir bilgi yok.

valorant 2.07 yama notları

VALORANT’ın mobil versiyonunun PC ile çapraz platform olma olasılığı masada olsa da gerçekten çok düşük. Riot’un hem PC oyuncularını hem de mobil oyuncuları aynı oyunda buluşturmak gibi bir şey yapmayacağına emin olabilirsiniz. Buna ek olarak League of Legends’ın mobil versiyonu olan Wild Rift’te de böyle bir durumla karşılaşmamıştık.

GÜNCELLEME: Oyunun geliştiricisi Anna Donlon, Polygon’a verdiği röportajda mobil versiyonun PC ile çapraz platform içermeyeceğini açıkladı. Mobil versiyonla PC versiyonu arasında bazı farklılıklar bulunacak. Bu farklılıklar, Donlon’a göre mobil versiyonu vasat bir hâle getirmeyecek.

VALORANT’ın mobil versiyonunun hangi platformlara çıkacağı da resmi olarak açıklanmadı, fakat oyunu yüksek ihtimalle hem iOS hem de Android üzerinde göreceğiz. Daha önce gelen sızıntılar oyunun iOS için denendiğini bizlere göstermişti. Wild Rift’e bakacak olursak VALORANT Mobil’in de her iki platformda oyunculara sunulacağını tahmin ediyoruz.

Çıkış tarihi ile ilgili bir resmî açıklama da henüz gelmedi. Riot’un Wild Rift’te izlediği yolu izlemesi durumunda oyunu herkese açmadan önce bazı bölgesel beta testleri yapmasını bekleyebiliriz.

Oyunun dosyalarında daha önce kontrolcü desteği ile ilgili ipuçları da ortaya çıkmıştı. Bu kontrolcü desteğinin açıklanmamış bir konsol sürümü için mi, PC’de kontrolcü desteği için mi, yoksa gelecekte çıkacak mobil versiyon için mi olduğunu henüz bilmiyoruz.

VALORANT’ın baş yapımcısı Anna Donlon, mobil gelişmesi hakkındaki görüşlerini aşağıdaki şekilde aktardı.

“Birinci yıl için en önemli hedeflerimizden biri küresel FPS topluluğunun güvenini ve saygısını kazanmak, ayrıca VALORANT’ın her daim vakit ayırmaya değecek bir taktiksel nişancı oyunu olacağını oyunculara kanıtlamaktı. Giderek büyüyen oyuncu topluluğunun, VALORANT’la yapmak istediğimiz şeyi görmesi ve bunu takdir etmesi bizim hayal ettiklerimizin çok ötesinde bir şey oldu. Aynı rekabetçi VALORANT deneyimini yakında daha fazla küresel oyuncuya ulaştıracak olmak bizi çok heyecanlandırıyor.”

VALORANT’a Doğum Günü Etkinliği

2 Haziran 2020’de çıkan VALORANT, ilk yılını mobil versiyon duyurusu ve yeni bir etkinlikle kutluyor. Oyuna eklenecek ve bir ay boyunca VALORANT’ta kalacak olan etkinlik, topluluk üyelerine oyun içi ödüller ve teşvikler dağıtacak. VALORANT topluluğu, haziran ayı boyunca bu özel günden kalacak bir oyuncu kartına ve etkinliğe özel bir savaş biletine sahip olacak.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir