Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT’a Kontrolcü Desteği Yolda Mı?

VALORANT’a Kontrolcü Desteği Yolda Mı?

Oyunun içerisinde keşfedilen dosyalara göre Riot Games’in popüler FPS oyunu VALORANT’a kontrolcü desteği geliyor!

Riot Games’in popüler nişancı oyunu gelişmeye devam ederken oyuncular her seferinden daha da ilginç bir gelişmeyle karşı karşıya kaldı. Oyun dosyalarını inceleyip VALORANT oyuncularıyla yenilikleri paylaşan, daha önce yaptığı birçok paylaşımında resmî olarak duyurulmamış yenilikleri önceden ortaya koyan Twitter kullanıcısı, oyun dosyalarında oyun kolu desteğine dair ögeler buldu. Bundan önce de kontrolcü desteğine dair daha küçük kanıtları paylaşan isim, daha önce oyunun mobil platformlara gelebileceğine dair sızıntılarla karşımıza çıkmıştı.

VALORANT Mobil İçin Önemli İpuçları!

VALORANT Gizemli Bir Paylaşım

Oyunun mobil versiyonlarının çıkması da büyük bir ihtimal olduğu için VALORANT’taki bu sızıntıyı olası bir konsol versiyonuna yormak da mümkün gözüküyor. Oyun konsollarının yeni neslinin çıkışı da bu ihtimali güçlendiren faktörler arasında bulunuyor.

VALORANT 1.12 Yama Notları

VALORANT’a kontrolcü desteği!

Kontrolcü ayarlarının oyuna geleceğini gösteren dosyaların yanı sıra Xbox One kontrolcüsüne göre ayarlanmış tuş ikonları da bulunuyor. @ValorLeaks adlı Twitter kullanıcısı, bulguları hesabı üzerinden oyuncularla paylaştı.

Aşağıdaki görseller de oyunun dosyalarında bulunan kontrolcü ikonlarını bizlere gösteriyor.


Oyunun dosyalarında kontrolcü desteğine ait ögelerin bulunması oyuncular arasında birçok farklı fikre yol açmış durumda. Bazı kişiler oyuna ayrı bir konsol versiyonunun geleceğini iddia ederken buna karşı çıkanlar da sadece PC sürümü için kontrolcü desteği geleceğini düşünüyor. VALORANT’ın bilgisayardaki versiyonuna kontrolcü desteği gelmesi durumunda otomatik nişan desteği, oyuncuları ayırma gibi durumlar hakkında ne olacağı da resmîyette hiçbir açıklama olmadığından belli değil.

Özet olarak yeni sızıntılar bilgisayara gelebilecek olan bir kontrolcü desteğine işaret ederken VALORANT’ın konsol ve mobil versiyonlarının duyurulması da ihtimaller arasında gözüküyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir