Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT 1.12 Yama Notları Açıklandı

VALORANT 1.12 Yama Notları Açıklandı

Valorant 1.12 yama notları paylaşıldı. Bir önceki yamada yaşanan sıkıntılar nedeniyle Riot bu yamayı daha hafif tutmayı tercih etti. Yamanın detayları haberimizde.

Valorant 1.12 Yama Notları

Bu güncellemede Valorant ekibi kullanıcı arayüzü ve performans sıkıntılarını çözmeyi hedeflemiş gibi gözüküyor. Ekibin ilk odaklandığı nokta ise özellikle rekabetçi maçlarda performans düşüklüğüne sebep olabileceği tahmin edilen Kısım Kademesi Rozetleri. Riot güncelleme detaylarını aşağıdaki ifadelerle açıklıyor:

Rekabet Güncellemeleri

  • Oyun içinde performans düşüşlerine sebep olabilen bir sorunu araştırmak için Kısım Kademesi Rozetlerini karşılaşma içinde geçici olarak devre dışı bıraktık. Kısım Kademesi Rozeti dereceli lobilerinde, harita yükleme ekranı ve oyun sonu ekranında görünmeye devam edecek.
    • Rekabet Ekibi sistemi araştırmaya devam ederek gelecek bir yamada bu soruna kapsamlı bir çözüm getirecek.

Vanguard Nedir?

Güncellemede ele alınan bir sonraki nokta gözlemcilerin canını sıkan bazı detaylar olmuş. Özellikle “sabit takım renkleri” izleyicilerde kafa karışıklığına sebep olabiliyordu. Paylaşılan notlarda gelecekte “özel takım renkleri” desteğini de oyunda göreceğimiz belirtilmiş:

Oyun Sistemi Güncellemeleri

  • Gözlemciler artık sinyal seslerini duymuyor.
  • İyi aydınlatılan bölgelerdeki görüş açısı görünürlüğü arttırıldı.
  • Turnuva ortamında moderatörlerin oyunun çeşitli noktalarını (oyuncu istatistikleri, kredi vs.) düzenlemesine izin veren Oyun Durumu Düzenleme hilesini ekledik.
  • 1.11 Yaması’ndaki sabit takım renkleri değişikliği geri alındı.
    • Bu, izleyen kişilerin kırmızıların saldıran yeşillerinse savunan taraf olduğunu düşünmesine yol açıyordu.
    • Bazı arayüz unsurlarının yanlış renkte görünmesine sebep olan birkaç hata bulunuyordu.
    • Bu özelliği özel takım renkleri desteğini oyuna ekledikten sonra gelecekte geri getirmeyi planlıyoruz.

Bunun dışında yapımcıların aklına takılan bir diğer nokta da ufak tefek sosyal sıkıntılar olmuş. Oyun grupları, sosyal panel ve sohbet ekranları için yapılan düzeltmeler aşağıdaki gibi ifade edilmiş:

Sosyal Güncellemeler

  • Grubu Aç/Kapat seçeneğinin tasarımı değişti. Oyuncular artık bulundukları grubun açık mı kapalı mı olduğunu daha kolay anlayabilecek.
  • Gözlemciler artık sosyal panelde “oyunda” olarak görünecek.
  • Gözlemciler artık özel oyunlarda /all kanalını görebiliyor ve kanala yazabiliyor.

Sosyal panelde oyunda olmayan arkadaşlarımızın oyunda, oyunda olan arkadaşlarımızın da oyunda değilmiş gibi gözüktüğü komik hatalarla karşılaşmış olmanız muhtemel. Riot bu bug’ların ne kadarını çözebildi bilinmez ancak yavaş yavaş düzeltmeye çalıştıkları belli oluyor.

Giderilen Hatalar

1.12 solak
1.12 Yaması’nda solak modundaki bazı hatalar da düzeltilecek.

Bu üç değişikliğin dışında Riot özel oyunlardaki karakter seçimleri için yeni bir arayüz eklemiş ve bazı sıkıntıları da çözmüş. Gözlemci Spike’ı çözerken üst üste iki tane “Spike çözülüyor.” mesajı gördüğünüzü hatırlıyor musunuz? Son dönemde benim sık sık karşılaştığım bir hataydı bu, yama notlarında Riot soruna el attığını belirtmiş. Bunun yanında solak modundaki bazı hatalar, yeteneklerdeki dengesizlikler gibi sorunlara da 1.12 yamasıyla müdahale edilecek.

Giderilen tüm hataları görmek ve Riot’un paylaşımının detaylarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir