Anasayfa > Blog > Vanguard Nedir? – VALORANT’ın Hile Koruma Yazılımının Detayları!

Vanguard Nedir? – VALORANT’ın Hile Koruma Yazılımının Detayları!

VALORANT’ın hilecileri oyundan uzak tutmak için kullandığı yazılım Vanguard nedir, nasıl çalışır? Bütün detaylar yazımızda!

Riot Games’in 2020 yazında piyasaya sürdüğü popüler FPS oyunu VALORANT, birçok farklı yönüyle diğer oyunlardan bir adım daha öne çıkabiliyor. Bunlardan biri olan Vanguard da VALORANT’ı bir adım öteye çeken unsurlardan bir tanesi. Oyuna hilelerin girmesine izin vermeyen güvenlik yazılımını indirmeden VALORANT oynayamıyorsunuz. Vanguard, bilgisayarda sürekli açık kalmak zorunda kaldığı için oyuncular arasında tartışmalara sebep olsa da Riot Games bunun güvenlik amaçlı olduğunu belirtmişti.

valorant-dereceli

Vanguard nedir?

  • Vanguard, Riot Games’in FPS oyunu VALORANT’ta hileleri oyuna sokmayıp oyunun güvenliğini sağlayan yazılımdır.

Riot Games, oyunu hilecilerden koruyan sistemi tanımlamak için aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Riot Vanguard, Riot Games’in oyunlarındaki rekabet bütünlüğünü en üst seviyede tutmak için kendi ürettiği oyun güvenliği yazılımıdır. Riot Vanguard, VALORANT aktifken çalışan bir istemciden ve kernel mod sürücüsünün kullanımından oluşur. 

Riot Vanguard’ın hem istemcisi hem de sürücüsü, hem oyunun hem de kişisel bilgisayarların güvenliği öncelikte tutularak Riot Games tarafından geliştirilmiştir. Bu sözümüzü geniş çapta testlerle ve ürünü hem kendi içimizde inceleyerek, hem de sektörün uzmanlarına güvenlik incelemeleri yaptırarak tuttuk.”

Yeni Valorant ajanı Skye

Popüler oyunu hilelerden koruyan sistem, aşırı korumacılığı yüzünden bazı eleştirilerin odağı olmuştu. Daha önce bilgisayarı açarken açık olmayınca VALORANT’a bizi hiçbir şekilde sokmayan Vanguard, hile kullanmayan oyuncuların da oyuna girişini bazen engelleyebiliyor. Bazı oyuncular bunun iyi olduğunu, hilecilere hiçbir şans verilmemesi gerektiğini savunurken hatalardan mağdur olanlar ise VALORANT oynayamadıkları için rahatsız.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir