Anasayfa > Oyun Haberleri > Activision Netflix Gerginliği: CFO Yüzünden Davalık Oldular

Activision Netflix Gerginliği: CFO Yüzünden Davalık Oldular

Activision ve Netflix CFO gerilimi yaşıyor. Activision CFO’su Spencer Neumann’ın Netflix’e geçişi mahkeme salonunda son buldu.

Dijital eğlence sektöründe gün geçmiyor ki yeni bir skandal patlak vermesin. Sektör, diğer sektörlere göre hala oldukça yeni. Bu da deneyimli yöneticilerin, şirketler arasında rekor fiyatlara gidip gelmesine neden oluyor. Son olarak Disney+ CEO’sunun TikTok‘a geçişi ortalığı kasıp kavurmuştu. Kevin Mayer, her ne kadar kısa bir süre sonra siyasi iklimden dolayı bu işten de vazgeçse de, gündemi uzun bir süre meşgul etmişti.

Şimdi başka bir kriz Activision ve Netflix arasında yaşanıyor. Activision, CFO (chief financial officer) Spencer Neumann‘ı 2017 yılında 3 yıl + 1 yıl uzatma opsiyonuyla şirket finansının başına getirmişti. Ancak, Neumann henüz ikinci senesini bitirmeden Activision tarafından yol verilmişti. Olay gerçekleştiğinde Activision tarafından elle tutulur bir açıklama gelmemişti. 2020’nin sonuna yaklaştığımız günlerde ise, işin renginin çok farklı olduğu anlaşıldı.

Netflix ”Televizyon Kanalı” Modunu Test Ediyor

2019’da Activision göreve son verme kararının şirket finansından bağımsız olduğunu dile getirmişti. Ancak, Reuters o zaman bir haber yaparak bu durumun Netflix’le ilgili olduğunu bildirmişti. Son yaşananlar Reuters’ın o zamandan haklı olduğu gösterdi. Spencer Neumann’ın kovulma sebebi, henüz Activision Blizzard’da çalışırken, Netflix’e yakınlaşması idi. Nitekim, Netflix Neumann’ın Activision’dan ayrılmasından iki gün sonra yeni CFO’ları olduğunu da duyurdu.

Activision kararlarından bir sene sonra bu işi yargıya da taşımaya karar verdi. İddialar oldukça çarpıcı. Activision’a göre, Neumann imzaladığı anlaşmada şirketin yararını gözeteceğine ve burada edineceği bilgileri kendi çıkarına kullanmayacağını taahüt etti. Netflix tarafından yaklaşılmaya izin vermek ise, bu sözleşmenin bir ihlali. Diğer bir iddiaya göre, Netflix CFO’yu bilerek ve çıkar gözeterek yönlendirdi. Bu yönlendirmelerin ise, Netflix’in en tepesinden, c0-CEO Reed Hastings‘den geldi.

Activision ve Netflix arasındaki gerginlik artık mahkeme salonunda devam edecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir