Anasayfa > Oyun Haberleri > Activision Tüm Stüdyolarını Call of Duty Serisine Yönlendirdi

Activision Tüm Stüdyolarını Call of Duty Serisine Yönlendirdi

Activision, 10 ana stüdyosunun 8’inin Call of Duty: Vanguard, Warzone ya da serinin gelecek oyunlarına odaklandığını açıkladı.

Geçtiğimiz perşembe günü Call of Duty serisinin yeni oyunu olan Call of Duty: Vanguard fragmanı ile duyurulmuştu. Vanguard’ın yapımcısı Activision ise oyunun kendisi için Sledgehammer Games, Zombies modeli için Treyarch, ve Warzone modeli için Raven stüdyolarını bağlamış durumda. Bu stüdyoların yanı sıra Activision’ın açıklamasına göre 10 ana stüdyolarından 8’i de Call of Duty serisine ve serinin geleceğine odaklanmış durumda.

Call of Duty: Vanguard İçin Çıkış Tarihi Açıklandı

Stüdyonun neredeyse tamamının seri üstünde çalışmasının diğer projelerin önüne bir engel koymayacağını da ekleyen Activision, firma içerisindeki çalışan sayısının da neredeyse 3 katına çıkarmayı planladığını açıkladı. Bir diğer açıklamaya göre ise Warzone çıkmadan önce serinin yapımı her sene Sledgehammer, Infinity Ward ve Treyarch arasında değişirken artık Warzone’un seriye dahil olması ve büyük başarı getirmesiyle beraber bu döngünün eskisi kadar kolay olmadığı belirtildi.

Son yıllarda büyük miktarda değişmiş olan serinin bu değişime ayak uydurması için her sene stüdyoları değiştirmek yerine Activision adı altında homojen bir stüdyo ortamını sağlamak isteyen Activision, ana stüdyolarının Call of Duty serisine odaklanmasının nedenlerinden birinin bu olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Call of Duty: Vanguard’ın fragmanında ise hayranlar videoda Activision logosunun hiçbir yerde gösterilmediğini fark etti. Serinin yapımcısının isminin geçtiği tek yer ise videonun sonunda telif haklarının kime ait olduğunu gösteren küçük bir yazıda olduğu görüldü. Geçtiğimiz aylarda Activision’ın firma içindeki taciz ve ayrımcılık vakaları nedeniyle gündemde olmasının oyun üzerinde daha çok olumsuz bir etkisinin olmasını istemeyen yapımcının geçici bir süreliğine kendi ismini olabildiğince saklamak istiyor olabileceği fikirleri de ortaya atıldı.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir