Anasayfa > Oyun Haberleri > Crucible: Amazon Oyunu Kapalı Betaya Dönüyor

Crucible: Amazon Oyunu Kapalı Betaya Dönüyor

Oyun sektörüne girmeye çalışan Amazon, bir türlü istediği başarıyı bulamıyor. Son olarak Crucible isimli oyun da kapalı beta safhasına geri dönüyor.

Amazon, oyun sektörüne adım atmak için epey sermaye harcadı. Ancak, Amazon Genel Merkezi’ndeki hesaplar bir türlü çarşıya uymuyor. Amazon’un MMORPG denemesi olan New World‘ün kapalı beta fragmanının oyuncular tarafından tiye alınmasından sonra, bir darbe de Crucible‘a geldi. Oyun oldukça nadir görülen bir karara imza atıp, kapalı betaya geri dönecek.

Amazon MMO’su New World Kapalı Beta Fragmanı Yayınladı

Crucible, 20 Mayıs’ta Steam’deki yerini almıştı. Sermayesi ve arkasındaki pazarlama gücü de hesaba katıldığında büyük bir hezimete uğramıştı. Ünlü oyun haberi sitesi PC Gamer, oyuna 48 puan vermişti. Oyunculardan ve eleştirmenlerden sıkıcı oynanış ve kötü FPS gibi eleştirilere maruz kalan oyunun kapalı betaya geri çekilmesi, Amazon’un oyuna ikinci bir şans verebilmesinin tek yolu gibi görünüyor.

Oyunu geliştiren ve Amazon Oyun Stüdyo’sunun bir parçası olan Relentless Studios, oldukça soğukkanlı bir açıklama yaptı. Stüdyo, oyunun geliştirilmesine plandığı şekilde devam edileceğini söyledi. Bu da kapalı beta kararının, aslında oyunun stüdyonun düşündüğünden daha erken piyasaya sürülmüş olabileceğini akla getirdi. Amazon, New World fiyaskosundan sonra, shooter tarzındaki Crucible oyununu bir PR çalışması olarak erkenden piyasaya sürmeye çalışmış olabilir.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir