Anasayfa > Blog > Amazon Prime Nedir, Neden Alınmalı?

Amazon Prime Nedir, Neden Alınmalı?

15 Eylül tarihinde ülkemize giriş yapan ve özellikle giriş fiyatıyla büyük ses getiren Amazon Prime nedir ve neden tercih edilmelidir?

Dünya’nın en büyük e-ticaret markası Amazon, Prime hizmeti ile geçtiğimiz günlerde Türkiye Pazarına da giriş yaptı. 7.90₺ fiyatı ile de pek çok kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı. Peki dikkatleri üzerine toplayan Amazon Prime nedir?

Amazon Prime; belirli bir aylık ücret karşılığında, kullanıcılarına normal Amazon kullanıcılarına sunulmayan birtakım ayrıcalıkları sunan bir çeşit aylık abonelik sistemidir. Bu hizmetler Prime özel indirimler, hızlı ve ücretsiz kargo, Prime Gaming ve Prime Video gibi hizmetleri kapsar. Aylık abonelik ücreti ise Türkiye için: İlk 30 gün ücretsiz, ardından ayda 7.90₺ olarak belirlenmiş durumdadır.

Ayrıca Amazon Prime’dan Dünya çapında sorumlu isim olan Jamil Ghani, yaptığı açıklamalarda bu fiyatın bir tanıtım fiyatı olmadığını, daha çok aboneye hizmet vermek için Türkiye’de bu fiyattan hizmet verdiklerini de açıkladı.

Özellikle Prime Gaming ve Prime Video hizmetleri oyuncuların oldukça dikkatini çeken servisler olmayı başardı.

Prime Gaming Nedir?

Amazon Prime Nedir

Prime Gaming, Amazon Prime’ın oyuncuların en çok ilgisini çeken Prime servisi olarak 2016’da ortaya çıkmıştır. Eski adı Twitch Prime olan Prime Gaming oyunculara pek çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajları şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Sevdiğiniz bir yayıncıya abonelik imkanı
  • Her ay 5 ve daha fazla oyun
  • LoL, Apex Legends, GTA gibi popüler yapımlarda oyun içi özel içerikler

Tüm bu fırsatlara Amazon Prime’a ödenen 7.90₺ ile sahip olmak elbette kaçırılmaması gereken ve dikkat çeken bir nokta. Özellikle sevdiğiniz yayıncılara abone olma ücretinin Prime Gaming dışında 38.99₺ olması Prime Gaming tercih etmek için başlı başına bir sebep sayılabilir. Bu sayede sevdiğiniz bir yayıncıya çok daha ucuza abone olup destek olurken bunun yanında onlarca ekstra içeriğe de sahip olma imkanınız oluyor.

Prime Video Nedir?

Amazon Prime Nedir

Amazon Prime kullanıcılarının erişebileceği bir diğer harika Prime servisi ise Prime Video. Netflix benzeri bir dizi-film servisi olan Prime Video ile alt yazılı dizi-film izleyebilirsiniz. Dünyaca ünlü filmler ve dizilerin yanında Amazon Original adı verilen ve Prime Video’ya özel içerikler de oldukça başarılı. Tom Clancy’s Jack Ryan, The Boys gibi yapımlar ile dikkat çeken Prime Video, adını sıklıkla duyduğumuz Yüzüklerin Efendisi dizisine de ev sahipliği yapacak.

Prime Video’da mutlaka izlemeniz gereken dizileri listelediğimiz içeriğimize ise aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Prime Video’da Mutlaka İzlemeniz Gereken Diziler

Amazon Prime Neden Alınmalı?

Özellikle Twitch’te zaman geçirip sevdiğiniz yayıncıyı desteklemek istiyorsanız Prime Gaming ile sahip olacağınız abonelik fırsatını kesinlikle değerlendirmelisiniz. Bunun dışında Prime Video, özellikle kendine özel içerikleri ile oldukça başarılı işlere imza atmayı başardı. Henüz çıkış tarihi belli olmasa da Yüzüklerin Efendisi dizisi gibi büyük yapımlar üzerinde de çalışılmaya devam ediliyor. Bunun yanında dizi-film kütüphanesi de oldukça geniş. Online alışveriş yapmayı sevenler de aylık 7.90₺ karşılığında Prime özel indirimler ve kargo fırsatlarından da yararlanabilir.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir