Anasayfa > Oyun Haberleri > Apex Legends Dereceli Oyuncuları “Kaçırılmaktan” Muzdarip

Apex Legends Dereceli Oyuncuları “Kaçırılmaktan” Muzdarip

Daha önce popüler battle royale oyunundaki hilecilerden yakınan Apex Legends dereceli oyuncuları şimdi ise kaçırılmaktan muzdarip.

Apex Legends’ın popülerliği arttıkça güvenlik konusunda sıkıntıları da artmaya devam ediyor. Uzun süredir hile kullanan oyuncularla başı dertte olan oyun şimdi de oyun kurallarına aykırı davranış sergileyen oyuncularla uğraşıyor. Özellikle oyunun dereceli sisteminde koruma olmaması, oyunun rekabetçi kısmında bile kuralların bozulmasına yol açıyor. Oyun içinde her ne kadar raporlama sistemi bulunsa da, oyunun geliştiricisi Respawn Entertainment‘ın bu konudaki geri dönüşü ise oldukça az.

Geçtiğimiz günlerde ünlü Apex Legends yayıncısı ShivFPS, oyununa art arda gelen hile kullanıcısına sarf ettiği sözlerden dolayı Twitch üzerinden 1 hafta uzaklaştırılmıştı. Ünlü yayıncının oyununa gelen hileci başta sadece nişan hilesi kullanırken sonrasında yayıncıyı oyundan atmak, lobisine zorla girmek gibi ilginç eylemleri de gerçekleştirmişti. Respawn Entertainment’ın ise konu hakkındaki sessizliği ise Apex Legends topluluğunu oldukça kızdırmıştı. Bir başka yayıncı ise oyun içerisinde karşılaştığı iki düşman takımın oyun kurallarına aykırı bir şekilde birlikte hareket etmesinden şikayetçi olmuştu.

Apex Legends dereceli oyuncuları şimdi ise “kaçırılmaktan” muzdarip. Apex Legends resmi Subreddit‘indeki u/MohSSEEEZZ adlı kullanıcı kendi takımına gelen iki kişi ve başka bir takımdaki üç oyuncu tarafından kill skoru kazanmak için öldürülüp tekrar doğurulduğu videoyu paylaştı. Videoda takım arkadaşları oyuncuyu bir başka takımın yanına “Trident” aracıyla götürüp öldürtüyor. Tamı tamına üç kez canlandırılıp öldürülen Elmas derecesindeki oyuncu sonunda çıkmak zorunda kalıyor. İşin kötü yanı ise oynadığı mod dereceli olduğu için mağdur oyuncu çıktığında 10 dakika ceza ve iki katı skor cezası almak zorunda kalıyor. Subreddit’deki başka kullanıcılar ise aynı olayın benzerinin başlarına geldiğini iddia etti.

Bakalım Respawn Entertainment Apex Legends dereceli modunda artan oyunbozanlıklar için ne tür bir önlem alacak? Eğer Apex Legends yeni sezon fragmanını kaçırdıysanız aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir